Loturile 1 si 2 ale autostrazii Sebes-Turda urmeaza sa fie finalizate in trimestrul IV din 2019, iar loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj-Deva vor fi gata in trimestrul II, respectiv III din anul acesta, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Transporturilor dupa vizita pe santier a ministrului Razvan Cuc.

Joi, 28 februarie 2019, Ministrul Transporturilor Razvan Cuc si directorul general CNAIR, Narcis Neaga au verificat stadiul lucrarilor de pe autostrazile Sebes-Turda (loturile 1 si 2) si Lugoj-Deva (loturile 3 si 4).

In cazul loturilor 1 si 2 ale autostrazii Sebes – Turda, in prezent, progresul fizic este de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2). In ceea ce priveste progresul financiar, in cazul lotului 1 se inregistreaza valoarea de 55,44% iar in cazul lotului 2 valoarea procentuala este de 44,37%. Termenul asumat de catre constructori, pentru finalizarea lucrarilor, in cazul ambelor loturi este trimestrul IV 2019.

Vizita a continuat pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Lugoj – Deva. Din discutiile cu antreprenori, acestia au mentionat faptul ca progresul fizic este de 92,5% (lotul 3) si 95% (lotul 4) iar progresul financiar este de 92,02% (lotul 3) si 93,77% (lotul 4). Totodata, constructorii au precizat ca lotul 3 va fi finalizat in trimestrul II 2019, iar lotul 4 in trimestrul III 2019.

"Voi petrece foarte putin timp in minister si foarte mult timp in santiere, tocmai pentru a vedea exact cum evolueaza lucrarile la fata locului. (...) Cred ca trebuie o transparenta foarte mare in ceea ce privesc lucrarile de infrastructura din Romania si, poate, acesta a fost un lucru pe care eu nu l-am facut tocmai bine in primul mandat, in sensul ca, desi veneam pe santier, trebuia sa prezentam un ritm saptamanal. Incepand cu 23 martie, voi tine in fiecare sambata, o conferinta de presa despre evolutia lucrarilor de pe santiere", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

In cadrul conferintelor de presa saptamanale, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc va prezenta inclusiv firmele care fac din contestarea procedurilor de achizitie publica, o practica curenta:

"Am promis si o voi face, ii voi prezenta public, atunci cand vom incepe ora de infrastructura, pe cei care contesta licitatiile. Exista o comisie de specialisti care evalueaza ofertele, tehnic si financiar, in care nimeni nu-si asuma sa faca diverse furtisaguri. Este clar ca atunci cand comisia da un castigator, cel care contesta o face pentru a bloca", a declarat Cuc.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri