Loturile 1 si 2 ale autostrazii Sebes-Turda urmeaza sa fie finalizate in trimestrul IV din 2019, iar loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj-Deva vor fi gata in trimestrul II, respectiv III din anul acesta, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Transporturilor dupa vizita pe santier a ministrului Razvan Cuc.

Joi, 28 februarie 2019, Ministrul Transporturilor Razvan Cuc si directorul general CNAIR, Narcis Neaga au verificat stadiul lucrarilor de pe autostrazile Sebes-Turda (loturile 1 si 2) si Lugoj-Deva (loturile 3 si 4).

In cazul loturilor 1 si 2 ale autostrazii Sebes – Turda, in prezent, progresul fizic este de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2). In ceea ce priveste progresul financiar, in cazul lotului 1 se inregistreaza valoarea de 55,44% iar in cazul lotului 2 valoarea procentuala este de 44,37%. Termenul asumat de catre constructori, pentru finalizarea lucrarilor, in cazul ambelor loturi este trimestrul IV 2019.

Vizita a continuat pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Lugoj – Deva. Din discutiile cu antreprenori, acestia au mentionat faptul ca progresul fizic este de 92,5% (lotul 3) si 95% (lotul 4) iar progresul financiar este de 92,02% (lotul 3) si 93,77% (lotul 4). Totodata, constructorii au precizat ca lotul 3 va fi finalizat in trimestrul II 2019, iar lotul 4 in trimestrul III 2019.

"Voi petrece foarte putin timp in minister si foarte mult timp in santiere, tocmai pentru a vedea exact cum evolueaza lucrarile la fata locului. (...) Cred ca trebuie o transparenta foarte mare in ceea ce privesc lucrarile de infrastructura din Romania si, poate, acesta a fost un lucru pe care eu nu l-am facut tocmai bine in primul mandat, in sensul ca, desi veneam pe santier, trebuia sa prezentam un ritm saptamanal. Incepand cu 23 martie, voi tine in fiecare sambata, o conferinta de presa despre evolutia lucrarilor de pe santiere", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

BMW anticipeaza un 2019...
Citeste si: BMW anticipeaza un 2019 dificil si vrea sa renunte la unele modele

In cadrul conferintelor de presa saptamanale, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc va prezenta inclusiv firmele care fac din contestarea procedurilor de achizitie publica, o practica curenta:

"Am promis si o voi face, ii voi prezenta public, atunci cand vom incepe ora de infrastructura, pe cei care contesta licitatiile. Exista o comisie de specialisti care evalueaza ofertele, tehnic si financiar, in care nimeni nu-si asuma sa faca diverse furtisaguri. Este clar ca atunci cand comisia da un castigator, cel care contesta o face pentru a bloca", a declarat Cuc.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dancila se lauda cu inceperea lucrarilor la autostrada din Moldova