Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, sambata, ca nu va mai anunta dinainte cand va merge pe santiere, pentru a vedea constructorii cum lucreaza cu adevarat, precizand ca a inteles foarte clar mesajul romanilor si ca rabdarea tuturor a ajuns la o limita.


"Inca din prima saptamana de mandat, m-am dus pe autostrazi. Vremea a fost benefica constructiei si avansarii stadiului fizic la autostrazi. Le-am spus constructorilor: "Nu va prevalati de faptul ca asteptam 15 martie, conform normativului, sa incepem mobilizarea. Lucrati la structuri, chiar daca ploua, bun, nu lucram la terasament, dar lucram la structuri. In conditiile in care nu o s-o faceti eu cred ca rabdarea noastra, a tuturor romanilor, a ajuns la o limita". Eu nu le mai permit. Voi prezenta situatia sa vada si romanii cine munceste si cine nu munceste", a spus Cuc, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a aratat ca firmele care nu si-au facut treaba nu au fost sanctionate suficient pana acum.

"Unde nu sunt mobilizati, pleaca acasa si trei ani nu mai au ce cauta in Romania, le dam certificat constatator negru si am incheiat discutia. Ce tot stam atata sa le zic de fiecare data cand ma duc pe santiere. Le-am zis ca nu voi mai anunta cand plec, voi anunta presa cu o ora jumate-doua inainte sa ajung pe santier. Nu mai am de ce sa anunt dinainte. Sa vad acolo cum aduc 20 de utilaje, cum am vazut la cei de la Aktor, in conditiile in care plouase cu o zi inainte? Despre ce vorbim? Aici este o problema de asumare. Inteleg ca sunt un consortiu mare, dar nu pot sa inteleg ca vin in Romania sa ia niste bani si nu-i muncesc si mai fac si "claim-uri" pe deasupra. Pai romanii nostri de ce nu fac "claimuri", de exmplu", a sustinut ministrul.

Cuc a precizat ca se va uita cu atentie si la modul in care aceste mari consortii isi platesc la timp subcontractorii, acesta putand fi un motiv de reziliere a contractului.

"De ce avem subcontractori neplatiti, din moment ce ei isi primesc plata la zi? Nu-i voi mai evalua doar la calitate, termen de finalizare, care oricum a fost depasit. Ma voi uita si la plata subcontractorilor, pentru ca noi trebuie sa avem grija de capitalul romanesc, de firmele de constructii, asa cum sunt ele, mici, mari, dotate, trebuie sa ne asiguram ca acesti oameni ii platesc. Daca nu ii platesc, la fel va fi un motiv de reziliere", a continuat oficialul guvernamental.

El a adaugat ca in fiecare sambata va organiza o conferinta de presa pe care a numit-o "Ora infrastructurii".

"Este o premiera in Ministerul Transporturilor, in care vom face o radiografie a starii santierelor. Cetatenii trebuie sa fie foarte bine informati cu privire la progresul fizic pe care il fac antreprenorii care lucreaza pe santierele Romaniei, precum si problemele legate de finantare si eventualele blocaje care pot aparea pe parcursul implementarii acestor proiecte. Vreau sa transmit un semnal foarte clar pentru antreprenori: ori muncesc si-si respecta contractele, ori pleaca acasa. Voi avea toleranta zero pentru aceia care nu-si indeplinesc termenele contractuale. Eu am inteles foarte clar mesajul romanilor, iar raspunsul meu este simplu: voi sta pe santiere, atat ziua, cat si seara, atat anuntat, cat si neanuntat", a subliniat Razvan Cuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri