Peugeot 508 a ajuns la cea de-a doua generatie, disponibila din aprilie in Romania la un pret 24.633 de euro cu TVA, pentru versiunea 508 Active 1.5 BlueHDi STT 130 CP BVM6.

Inaltimea masinii a fost redusa la 1,40 m, iar liniile sale aerodinamice amintesc de stilul coupe. Partea frontala este impresionanta, agresiva. Grila cadrilata eleganta cu insertii cromate se impune intre blocurile optice Full LED direct inspirate din ultimul concept al marcii - Peugeot Instinct. Sedanul are acum o lungime de 4,75 m, fata de 4,83 m, lungimea versiunii precedente, pentru o manevrabilitate imbunatatita.

A doua generatie a sedanului 508 are o greutate redusa cu aproximativ 70 kg fata de generatia precedenta si o suspensie spate multi-link conectata la o suspensie cu amortizare variabila si controlata - Active Suspension Control – in dotare standard pe versiunea GT si pentru toate motorizarile pe benzina, si optionala pentru motorizarile diesel de 2.0 litri.

Motorizari Peugeot 508:

Noul 508 vine cu noua generatie de motoare Euro 6.2 PureTech siBlueHDi (cu tehnologie SCR avansata). Exista doua motoare pe benzina noi dezvoltate de baza motorizarii PureTech 1.6L: PureTech 180 S&S EAT si PureTech 225 S&S EAT8 (doar pe versiunea GT).

Patru unitati diesel bazate pe motorizarile BlueHDi 1.5L si 2.0L sunt disponibile:

• BlueHDi 130 S&S BVM6 (singura in asociere cu transmisie manuala cu 6 rapoarte)

• BlueHDi 130 S&S EAT8,

• BlueHDi 160 S&S EAT8,

• BlueHDi 180 S&S EAT8.

Sedanul 508 ofera o gama larga de sisteme de asistenta la condus: sistem Night Vision, o premiera pe acest segment, Cruise Control Adaptiv cu functie Stop & Go (in combinatie cu transmisia automata EAT8), sistemul Lane Positioning Assist, (asociat cu Cruise Control Adaptiv cu functie Stop & Go), Active Safety Break de ultima generatie (detecteaza pietonii si biciclistii atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte la viteze de pana la 140km/h si Distance Alert, sistemul Lane Keeping Assist (inclusiv marginea drumului), Alerta Atentie Sofer, High Beam Assist, Recunoasterea indicatoarelor de viteza si recomandari, Recunoasterea extinsa a semnelor de circulatie (Stop, sens unic etc.), Sistem de monitorizare activa a punctului mort.

Peugeot 508

Noul Peugeot 508 este fabricat la uzina din Mulhouse, in timp ce sistemul de propulsie este conceput la fabricile din Tremery and Douvrin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri