Elon Musk, fondatorul Tesla, face din nou declaratii controversate, anuntand prima masina fara volan si pedale, precum si lansarea taxiurilor autonome pe unele piete din SUA.

Taxiurile fara soferi vor fi disponibile anul viitor pe piata americana, iar masinile fara volane peste doi ani, scrie autoblog.com.

"Probabil, in doi ani, vom face o masina fara volan sau pedale", a prezis Musk.

Elon Musk a prezentat un microcip nou pentru autovehicule, realizat de Samsung Electronics in Texas, care va oferi Tesla un avantaj in fata rivalilor. Antreprenorul mai spune ca, odata cu finalizarea hardware-ului, imbunatatirile software-ului vor permite vehiculelor sa se conduca singure in viitor.

Tehnologia se confrunta cu multe obstacole de reglementare atat in ​​Washington, cat si in administratiile locale.

"Peste un an vom avea peste un milion de autoturisme care vor putea fi autonome", a adaugat Musk.

Miliardarul Musk renunta la protejarea brevetelor Tesla pentru a contribui la salvarea planetei

"Tesla Motors a fost creata pentru a accelera aparitia transportului durabil. Daca vom gasi o cale catre dezvoltarea de vehicule electrice, dar apoi vom pune piedici prin protejarea inventiilor, atunci actionam intr-un mod contrar acestui scop", a spus Musk.

Elon Musk vrea sa acopere intreaga planeta cu Wi-Fi

SpaceX, companie detinuta de Elon Musk, cere permisiunea guvernului SUA sa opereze o retea de 4.425 de sateliti pentru a furniza Internet Wi-Fi de mare viteza pe intreaga planeta. Un astfel de sistem ar deveni o alternativa viabila cablurilor, fibrei optice si altor modele terestre de acces la Internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri