Piata chineza a absorbit, in 2006, peste 7,22 milioane de automobile si a urcat pe locul doi in lume, dupa Statele Unite, surclasand Japonia, in ierarhia vanzarilor de masini.
Anul trecut s-au vandut 7,22 milioane de automobile in cea mai populata tara de pe glob, cu 25% peste nivelul din 2005, cand vanzarile au fost in jurul a 5,5 milioane de unitati, conform Asociatiei Constructorilor Chinezi de Automobile, informeaza NewsIn, citand cotidianul francez La Tribune.

Per total, vanzarile de automobile noi in China s-au triplat in ultimii cinci ani, iar estimarile indica o crestere de 15% in acest an, pana la aproape opt milioane de unitati. Lucrul marcant pentru piata auto mondiala in 2006 este ca vanzarile totale de automobile din China le-au depasit pe cele din Japonia, unde piata a scazut usor, pana la 5,72 milioane de automobile, scrie ziarul francez La Tribune in editia sa electronica.

Publicatia adauga ca si productia de automobile din China a urcat anul trecut cu 27%, pana la 7,28 milioane de unitati. Anul recent incheiat a fost unul record si pentru exporturile chinezesti de automobile care au crescut cu 60%, pana la 300.000 de automobile. Piata americana ramane detasat cea mai mare piata auto mondiala, cu vanzari care anul trecut s-au situat in jurul a 16,6 milioane de automobile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri