Pretul unor curse la Uber si Taxify s-au dublat joi dimineata, in prima zi in care a intrat in vigoare ordonanta taximetriei, potrivit unei analize realizate de Digi24, in care a fost comparat pretul unei curse inainte de OUG cu pretul unei curse asemanatoare joi, dupa ce OUG a inceput sa-si faca efectele. De notat insa ca joi dimineata a plouat, iar preturile la serviciile de car sharing tind sa creasca usor.

O cursa de la Piata Romana pana pe Soseaua Panduri costa joi dimineata intre 20 si 25 de lei. De obicei, o astfel de cursa intr-o zi obisnuita ar fi fost la jumatate, in jurul a 10 lei.

Sursa foto: Digi 24

Mai mult, o cursa de la statia de metrou Pipera pana la Piata Unirii costa joi dimineata aproape 50 de lei. In mod obisnuit, un client ar fi platit mai putin de 30 de lei pentru aceasta cursa.

Sursa foto: Digi 24

O alta simulare arata ca pretul unei curse a crescut cu aproape 50% in cazul unei aplicatii si s-a dublat in cazul celeilalte. O astfel de cursa ar fi costat in mod normal suma minima, adica 9 lei.

Motivul scumpirii curselor

Uber si Taxify sunt nevoite sa isi restranga activitatea incepand de joi, cand va intra in vigoare "ordonanta taximetristilor". Romanii risca sa nu mai gaseasca masini sau sa astepte foarte mult timp, pentru ca activitatea platformelor de ridesharing ar putea fi restransa din lipsa soferilor care nu vor dori sa riste sanctiuni, noteaza ziare.com.

Potrivit ordonantei de urgenta adoptata la finalul lunii martie, taximetristii cu licente valabile sunt singurii care mai au dreptul sa desfasoare activitati de transport de persoane, cu exceptia soferilor de autobuz si a celor angajati la firme de rent-a-car.

In schimb, soferii de Uber si de Taxify, care nu detin licente de taxi si nici nu le pot obtine, in conditiile legii, ar urma sa fie sanctionati, incepand de joi, 16 mai, cu amenzi de pana la 5.000 de lei si ridicarea placutelor de inmatriculare pentru o perioada de 6 luni, daca sunt prinsi transportand pasageri contra cost.

Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economie Digitala, din care fac parte Uber, Taxify si Clever, a raspuns, la solicitarea ziare.com, ca activitatea platformelor de ridesharing va fi afectata in urmatoarele zile, in tara.

"Este posibil ca multi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre sa nu gaseasca o masina sau sa aiba un timp de asteptare extrem de mare, din cauza reducerii activitatii soferilor inscrisi pe aceste platforme", a declarat Codreanu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri