Einride si DB Schenker au adus pe soselele din Suedia primul camion electric fara sofer, denumit T-Pod, pentru a face livrari pe o distanta de cel mult 200 km, cat ii permite autonomia, scrie electrek.co.

Autocamionul electric, autonom, circula pe drumurile publice fara a avea oameni in cabina, insa poate fi controlat de la distanta de un operator. Acest model este un vehicul de nivel 4 in ceea ce priveste functiile pe care le are pentru a se conduce singur.

T-Pod are un design simplu, arata ca un container pe roti. Insa ca tehnologie este foarte avansat, fiind ehipat cu mai multe camere video si radare.

Camionul autonom poate rula cu o viteza maxima de 85 km /h, insa in aceasta perioada de testare, suedezii au limitat viteza la 5 km/h.

Vehiculul utilizeaza o baterie de 200 kWh, care ii ofera camionului autonom T-Pod posibilitatea de a conduce pana la 200 km cu o singura incarcare.

Deocamdata, T-Pod calatoreste doar pe o distanta scurta de drum public intre un depozit si un terminal. Cand este incarcat complet, T-Pod cantareste 26 de tone. Autorizatia de circulatie a camionului autonom este pana la sfarsitul anului 2020.

Anul trecut, Einride a dezvaluit un alt camion electric, autonom, T-Log, un camion de exploatare. T-Log este o adaptare a T-Pod pentru si are aceleasi specificatii generale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri