Euro NCAP a publicat rating-urile de siguranta pentru sapte vehicule noi, dintre care trei sunt la prima lor aparitie: e-tron - primul model electric de la Audi, T-Cross - fratele mai mic al lui Volkswagen T-Roc si hibridul Lexus UX.

Mazda 3, Renault Clio V, Toyota Corolla si Toyota RAV4 Hybrid au fost si ele testate in aceasta sesiune. Toate cele sapte masini au obtinut un rating maxim de cinci stele in noile conditii de testare.

"Toti producatorii au reusit rezultate bune, indiferent de tipul de propulsie sau de segmentul din care face pare masina testata. Noile modele ofera tehnologie avansata in dotarea standard, sisteme care acum cativa ani nu existau", a declarat Michiel van Ratinger, secretarul general Euro NCAP.

Audi e-tron

Primul model complet electric al germanilor de la Audi, SUV-ul e-tron, a obtinut 5 stele la testele Euro NCAP. Protectia ocupantilor adulti a fost asigurata intr-un procent de 91%, cea a copiilor intr-un procent de 85%, iar cea a pietonilor in procent de 71%.

Lexus UX

Hibridul Lexus UX a obtinut 5 stele, oferind o protectie de 96% a pasagerilor adulti, 85% a copiilor si 82% a pietonilor, in caz de accidente.

Volkswagen T-Roc

Noul model T-Roc al Volkswagen a obtinut 5 stele la testele Euro NCAP. Protectia pasagerilor adulti a fost asigurata intr-un procent de 97%, cea a copiilor intr-un procent de 86%, iar cea a pietonilor intr-un procent de 81%.

Toyota RAV4 Hybrid

SUV-ul hibrid al Toyota, modelul RAV4, a obtinut 5 stele la testele de siguranta. 93% a fost protectia pasagerilor adulti, 87% a copiilor si 85% a pietonilor.

Toyota Corolla

Modelul japonez Toyota Corolla a inregistrat numarul maxim de 5 stele la accidente. Adultii au fost protejati in procent de 95%, copii in procent de 84%, iar pietonii intr-un procent de 74%.

Mazda3

Noua Mazda3 a inregistrat un scor de 5 stele la testele Euro NCAP. Protectia pasagerilor adulti a fost asigurata in procent de 98%, cea a copiilor intr-un procent de 87%, iar cea a pietonilot intr-un procent de 81%.

Renault Clio

Cinci stele la accidente a obtinut si modelul Renault Clio. In cazul pasagerilor adulti, procentul de siguranta a fost de 96%, iar cel al copiilor de 89%. Scorul pentru pietoni a fost de 72%.

Testele Euro Ncap constau in impact frontal la o viteza de 64 km/h, impact lateral cu o bariera mobila deformabila care loveste usa soferului la o viteza de 50 km/h, precum si propulsarea laterala a masinii la 29 km/h intr-un stalp rigid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri