BMW prezinta a treia generatie a modelului Seria 1, care va ajunge pe piata incepand cu 28 septembre 2019. Modelul ofera semnificativ mai mult spatiu decat predecesorul sau multumita arhitecturii BMW cu tractiune fata.

Pasagerii din spate sunt principalii beneficiari ai spatiului marit, in timp ce portbagajul este si el mai mare - 380 litri. Disponibil doar ca model cu cinci usi, noul BMW Seria 1 este mai scurt cu cinci milimetri decat predecesorul sau, avand o lungime de 4.319 milimetri.

In ceea ce priveste latimea (acum de 1.799 milimetri), aceasta a crescut cu 34 de milimetri, in timp ce inaltimea (1.434 mm) este mai mare cu 13 milimetri. Masurand 2.670 de milimetri, ampatamentul este mai scurt cu 20 de milimetri decat cel al modelului din a doua generatie.

Noua fata a BMW Seria 1 si interpretarea proaspata a particularitatilor BMW emblematice pot fi vazute clar din fata. Grila BMW caracteristica este mai larga acum, cu o prezenta mult mai mare. Pentru prima data la aceasta gama de modele, cei doi "rinichi" se unesc in mijloc. Avanpostul sportiv al portofoliului este BMW M135i xDrive, care inlocuieste barele clasice ale grilei cu un design mesh tridimensional, proeminent, inspirat de la masinile de curse. Acum, farurile sunt inclinate si confera automobilului un sentiment proaspat si tineresc. Optionale, farurile LED integrale – cu sistem adaptiv - realizeaza o imagine si mai moderna.

Lateralele noului BMW Seria 1 se evidentiaza in primul rand prin botul de rechin BMW familiar, definit clar, o linie arcuita puternic si o grafica subtire a geamurilor care culmina in montantul C cu traditionala curba Hofmeister. Un numar mic de linii precise si clare, alaturi de suprafete sculptate cu multa forta confera noului Seria 1 o aparitie atletica. Elementele definitorii ale partii spate sunt sectiunea inferioara lata si efectul conic pronuntat.

Disponibil in premiera la BMW Seria 1, acoperisul panoramic electric lasa mai multa lumina sa intre in interior, unde mai mult spatiu si un sentiment sporit de spatiu se intalnesc cu materialele de calitate si detaliile inovatoare. Acestea includ benzi decorative luminoase, care isi fac debutul ca optiune la BMW. Ele vin in trei designuri diferite, cu sase culori ce pot fi schimbate, si creeaza un efect translucid spectaculos. Grupate, butoanele de control pentru functiile de incalzire si climatizare si diferite functii de condus ofera usurinta in utilizare, in timp ce optiunile functionale de depozitare precum zona din fata manetei schimbatorului de viteze, care poate fi comandata cu optiune de incarcare wireless pentru smartphone-uri, ofera confort suplimentar.

Trei motoare diesel si doua variante pe benzina de la lansare

Trei motoare diesel si doua propulsoare pe benzina sunt disponibile, cu puteri ce variaza intre 85 kW/116 CP la BMW 116d si 225 kW/306 CP la BMW M135i xDrive.

Noul motor ce propulseaza varful de gama este cel mai puternic propulsor cu patru cilindri din portofoliul BMW Group. BMW M135i xDrive realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde (4,7 secunde cu pachetul M Performance, disponibil din noiembrie 2019), ajungand la o viteza maxima limitata la 250 km/h.

In ciuda acestor valori de performanta impresionante, consumul mediu mixt este de doar 7,1-6,8 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de numai 162-155 g/km. Toate motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 1 indeplinesc standardul de emisii Euro 6d-TEMP, in timp ce BMW 116d respecta deja normele Euro 6d. Motoarele pe benzina sunt echipate cu un filtru de particule de benzina, iar variantele diesel cu filtru de particule diesel, catalizator de absorbtie NOx si tehnologie SCR (reducere catalitica selectiva).

BMW 116d, BMW 118d si BMW 118i vin echipate standard cu cutia de viteze manuala, cu sase trepte, dezvoltata suplimentar, in timp ce transmisia Steptronic cu dublu ambreiaj, cu sapte trepte, de ultima ora poate fi comandata ca optiune pentru BMW 116d si BMW 118i.

Transmisia Steptronic cu opt trepte - disponibila ca optiune pentru BMW 118d si standard pentru BMW 120d xDrive - si transmisia Steptronic Sport cu opt trepte de la BMW M135i xDrive au proprietati acustice si de liniaritate imbunatatite. Conectivitatea inteligenta permite ca ambele transmisii sa-si adapteze strategia de schimbare la traseu si la situatia de moment din trafic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri