Compania Ford Motor, care se lupta sa-si mentina, cu dificultate, locul doi intre producatorii auto americani, este inaintea propriului program pentru reducerea costurilor, care include inchiderea de uzine si desfiintarea de locuri de munca, a declarat directorul Ford.

"As spune ca suntem inaintea planificarilor", a declarat directorul Ford, Alan Mulally, intr-o prezentare pentru analistii financiari de vineri.

Mulally a declarat ca cea mai mare oportunitate de reducere a costurilor de catre compania auto este de a reduce numarul de platforme auto pe care le foloseste, la nivel mondial si de a-l creste pe acela al unitatilor de productie pe parti.

Directorul Ford a apreciat ca producatorul auto are "un plan solid" pentru a reveni la profitabilitate pana in 2009 si a adaugat ca programul recent de imprumut al Ford, de peste 23 de miliarde de dolari, a inclus si un plan de protectie impotriva "riscurilor externe".

Potrivit unor previziuni de la sfarsitul anului trecut, Compania Ford Motor va cobori, in 2007, pe locul al treilea pe piata americana, dupa ce in 2006 a ocupat prima pozitie, fiind depasita de catre producatorul japonez rival Toyota Motor.

Pagina electronica Edmunds, care ofera informatii de pe piata auto americana, a anuntat ca Toyota va depasi Ford, ca volum de vanzari, pana la jumatatea anului 2007.

Ford, care se lupta cu pierderile in crestere din America de Nord, a anuntat ca urmareste sa-si pastreze cota pe piata americana de vehicule usoare intre 14 si 15%, de la un nivel curent de 17,7%, deoarece grupul se afla in proces de restructurare, prin inchiderea a 16 uzine si prin desfiintarea a 50.000 de locuri de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Valabilitatea documentelor emise de IGPR, DRPCIV, IGI se prelungește
Setari Cookie-uri