Compania Ford Motor, care se lupta sa-si mentina, cu dificultate, locul doi intre producatorii auto americani, este inaintea propriului program pentru reducerea costurilor, care include inchiderea de uzine si desfiintarea de locuri de munca, a declarat directorul Ford.

"As spune ca suntem inaintea planificarilor", a declarat directorul Ford, Alan Mulally, intr-o prezentare pentru analistii financiari de vineri.

Mulally a declarat ca cea mai mare oportunitate de reducere a costurilor de catre compania auto este de a reduce numarul de platforme auto pe care le foloseste, la nivel mondial si de a-l creste pe acela al unitatilor de productie pe parti.

Directorul Ford a apreciat ca producatorul auto are "un plan solid" pentru a reveni la profitabilitate pana in 2009 si a adaugat ca programul recent de imprumut al Ford, de peste 23 de miliarde de dolari, a inclus si un plan de protectie impotriva "riscurilor externe".

Citeste si:

Potrivit unor previziuni de la sfarsitul anului trecut, Compania Ford Motor va cobori, in 2007, pe locul al treilea pe piata americana, dupa ce in 2006 a ocupat prima pozitie, fiind depasita de catre producatorul japonez rival Toyota Motor.

Pagina electronica Edmunds, care ofera informatii de pe piata auto americana, a anuntat ca Toyota va depasi Ford, ca volum de vanzari, pana la jumatatea anului 2007.

Ford, care se lupta cu pierderile in crestere din America de Nord, a anuntat ca urmareste sa-si pastreze cota pe piata americana de vehicule usoare intre 14 si 15%, de la un nivel curent de 17,7%, deoarece grupul se afla in proces de restructurare, prin inchiderea a 16 uzine si prin desfiintarea a 50.000 de locuri de munca.