Productia de masini in Marea Britanie aproape s-a injumatatit din cauza Brexit-ului. In aprilie, constructorii auto au asamblat sub 71.000 de masini, cu 45% mai putine decat in aprilie 2018, scrie cnbc.com.

Jaguar Land Rover, BMW Mini, Honda si Vauxhall au fost printre companiile care au oprit productia de masini in aprilie, incercand sa gestioneze impactul incert al Brexit-ului.

In cele din urma, Uniunea Europeana (UE) a acordat guvernului britanic o extindere a Brexit-ului pana la sfarsitul lunii octombrie, insa producatorii auto au fost precauti. Productia de masini in Marea Britanie a scazut in aprilie cu 57.000 de masini, fiind a 11-a luna consecutiva de scadere a productiei auto.

Pana in prezent, anul acesta au fost fabricate peste 127.200 de autoturisme comparativ cu ​​aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand un declin de peste o cincime.

Mike Hawes, director executiv al SMMT (The Society of Motor Manufacturers & Traders), a declarat ca aceste cifre sunt dovezi ale "costurilor enorme si incertitudinii pe care Brexit-ul le-a adus" producatorilor din Regatul Unit.

Hawes a adaugat ca teama unui Brexit "fara o intelegere" a impiedicat progresul, a blocat investitii si a dus la pierderea unor locuri de munca.

SMMT mai spune ca, in cazul in care Regatul Unit va parasi UE printr-o "intelegere favorabila" si presupunand ca tensiunile comerciale vor fi mici, atunci scaderea productiei auto ar trebui sa fie redusa pana la sfarsitul anului.

Compania japoneza Honda a anuntat ca va inchide o uzina in Anglia, in timp ce Nissan a renuntat la decizia de a muta productia unui nou model SUV din Japonia in Regatul Unit.

Sursa foto: By John Gress Media Inc / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri