Asociatia Coalitia pentru Economie Digitala, organizatie independenta care reprezinta principalele companii de ridesharing si e-hailing din Romania, Uber, Clever si Bolt, anunta ca a depus, simbolic, la registratura Guvernului Romaniei o parte a celor peste 400.000 de semnaturi ale petitiei #continuam. Semnaturile au fost stranse in mai putin de o saptamana.

Petitia este o initiativa dedicata celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban sa continue sa functioneze in Romania.

„Romanii, soferi si utilizatori, au aratat Guvernului ca isi doresc in continuare un transport urban civilizat. Am demonstrat faptul ca utilizatorii dar si soferii cu care colaboram sustin reglementarea acestor servicii moderne de transport urban. Ne dorim ca Guvernul Romaniei sa-si onoreze promisiunea facuta chiar de Primul Ministru si sa adopte in sedinta de Guvern de saptamana aceasta ordonanta de urgenta care reglementeaza serviciile de mobilitate urbana”, a declarat Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economia Digitala.

La depunerea petitiilor au participat si 3 dintre cei peste 100 de soferi care au fost amendati si carora le-au fost confiscate numerele de pe masina.

„Acum doua saptamani, m-am dus sa onorez o comanda, erau un domn si o doamna. Dupa 200 m metri m-au oprit doua echipaje de politie si mi-au ridicat placutele. De pe 16 mai, au crescut preturile si timpii de asteptare pentru ca oferta de masini este mai mica. Era evident sa se intample asta, sunt masinile noastre si ne temem pentru ca le folosim si in interes personal. Daca ar fi sa mai am numere la masina personala as face in continuare acelasi lucru pentru ca este ceva in care cred si imi place” a declarat Oana Mihai (47 de ani) care colaboreaza cu o aplicatie de ridesharing de peste 1 an.

Guvernul a promis in repetate randuri, cel mai recent pe 23 mai, chiar prin vocea Premierului care spunea ca pana la finalul lunii mai aceasta ordonanta de urgenta va fi adoptata de Guvernul Romaniei. Doar crearea spatiului legal de functionare a acestor servicii va asigura in continuare functionarea acestora la intreaga capacitate si va preveni abuzurile, care au luat amploare, impotriva soferilor parteneri.

De la intrarea in vigoare a modificarilor la Legea taximetriei aproape 100 de soferi au fost sanctionati de Politie prin ridicarea placutelor de inmatriculare fiind lasati fara o sursa de venit. Prin urmare, numarul soferilor activi pe platforme a scazut cu mai mult de jumatate fata de o zi normala, iar timpul de asteptare pentru comenzile plasate prin cele trei aplicatii a crescut de peste patru ori fata de media unei zile normale.

Serviciile de ride sharing aduc, anual, beneficii, directe si indirecte, de peste 1 miliard de lei si ofera un loc de munca pentru peste 20.000 de soferi parteneri. In plus, ofera alternative sigure atat utilizatorilor de zi cu zi, dar si turistilor care sunt deja obisnuiti cu ele.

Modernizarea transportului urban din Romania poate incepe cu reglementarea acestor servicii. Acestea, pe langa beneficiile de ordin financiar pe care le aduc, contribuie intr-o masura foarte mare la descongestionarea traficului.

Aplicatiile de mobilitate urbana sunt folosite de circa 2,5 milioane de romani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri