Inmatricularile de autoturisme noi in Uniunea Europeana (UE) au crescut cu +0.1% in mai 2019 fata de mai 2018, pana la 1,4 milioane unitati, dar, la 5 luni, scaderea este de 2,1%, potrivit datelor transmise de ACAROM. Romania a inregistrat cel mai mare avans din luna mai, la nivelul UE.

Pe primele cinci luni din 2018, in UE, au fost inmatriculate 6,737 milioane autoturisme noi, ceea ce reprezinta o scadere cu -2.1% comparativ cu perioada similara din 2018.

In perioada ianuarie-mai 2019, au fost inregistrate cresteri ale inmatricularilor de autoturisme noi in Germania (+1.7), iar piata din Franta a stagnat. Totodata, piata a scazut in Spania (-5.1%), Italia (-3.8%) si Marea Britanie (-3.1%).

Romania se situeaza pe pozitia 16 in UE, cu un volum de 57,538 autoturisme noi inmatriculate, inregistrand cea mai mare crestere a inmatricularilor de autoturisme noi din UE, de +20.3% fata de primele cinci luni din 2018.

Citeste mai multe pe News.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri