Producatorul de automobile Daewoo a deschis la Craiova primul magazin propriu de piese de schimb, iar in viitorul apropiat intentioneaza sa deschida si altele in orasele unde are cele mai bune vanzari.
Primul magazin propriu de piese de schimb al Daewoo este situat pe locul unei foste reprezentante a Daewoo Bank pe Calea Bucuresti in Piata Centrala din Craiova.

Pana in prezent, Daewoo vindea piese de schimb exclusiv prin intermediul dealer-ilor, insa producatorul intentioneaza sa deschida in viitorul apropiat magazine proprii de piese de schimb si in alte orase mari ale tarii, acolo unde se gasesc multe vehicule Daewoo in circulatie, in cadrul unui plan de creare a unei retele nationale proprii de desfacere a pieselor de schimb, informeaza NewsIn.

Producatorul craiovean are in vedere orasele unde are centrele zonale organizate: Bucuresti, Constanta, Brasov, Cluj, Iasi si Timisoara. Daewoo nu a decis in care dintre aceste orase va deschide magazine proprii cu piese de schimb, insa cu siguranta va alege cateva dintre ele.

„Incercam, prin aceasta initiativa, sa cream un acces mai rapid al clientilor la piesele de schimb Daewoo, in conditii de maxima siguranta in ce priveste calitatea acestora. Avem in vedere extinderea acestui mod de lucru in toate marile orase din Romania.” a declarat. Ion Ion, presedintele Daewoo Automobile Romania, in comunicatul companiei.

Reprezentantii Daewoo au subliniat ca dealerii sai vor continua sa vanda piese de schimb, iar magazinul deschis la Craiova este inceputul unui program pilot.

Statul roman, reprezentat de Automobile Craiova, a redobandit in august 2006 controlul asupra fabricii de automobile Daewoo, prin semnarea contractului de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Co. Ltd Coreea si Daewoo Automobile Romania.

Guvernul a decis pe 10 ianuarie, infiintarea comisiei de privatizare a Daewoo Craiova, al carei presedinte a fost numit ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. In comisie au fost numiti si cativa ministrii care apoi au decis sa se retraga din ea. Astfel, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca se retrage din comisa de privatizare motivand ca nu a cerut sa faca parte din ea. Berceanu a declarat ca spera ca Daewoo sa isi gaseasca un nou proprietar la vara. De asemenea, ministrul muncii, Gheorghe Barbu a anuntat vineri ca se retrage si el, deoarece nu are timp suficient sa se ocupe de subiectul Daewoo


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
1994-Se deschide la Craiova linia de asamblare a Daewoo