Consilierii municipali vor dezbate, in sedinta din 26 iunie, un proiect de hotarare in baza caruia bucurestenii vor putea imprumuta trotinete electrice pentru o perioada scurta de timp, noteaza Agerpres.

Astfel, urmeaza sa fie aprobat un acord de cooperare intre Municipiul Bucuresti si WOLF-E RIDES SRL referitor la implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ de tipul Electric Scooter Sharing. Un dispozitiv discret va fi montat pe trotineta electrica, avand mai multe functii controlate printr-o aplicatie de telefon (Wolf-e).

"Identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea si utilizarea acesteia, functiile de blocare si alarma, plata prin intermediul aplicatiei mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de miscare sunt atributele specifice ale acestui serviciu", prevede acordul de cooperare.

Trotinetele vor fi limitate la viteza maxima de 25 km/h.

WOLF-E RIDES SRL va pune la dispozitia cetatenilor maxim de 1.000 de trotinete electrice, disponibilizate gradual, in functie de capacitatea de absorbtie a cererii efective, dar si parcari in format fizic si parcari in format virtual (zone desemnate de aplicatie, unde utilizatorul este incurajat sa parcheze pentru a nu crea dezordine). De asemenea, va asigura in relatia cu PMB un call-center pentru preluarea sesizarilor privind parcarea si operarea in conditii de siguranta a trotinetelor electrice si va colecta in termen de maxim cinci ore de la primirea sesizarii trotinetele electrice parcate in locuri necorespunzatoare.

PMB va acorda sprijin in vederea obtinerii avizelor necesare pentru locatiile destinate parcarii trotinetelor si va sprijini demersurile societatii de protejare a flotei de trotinete impotriva furtului sau actelor de vandalism.

Pe 23 aprilie, primarul general, Gabriela Firea, a fost imputernicit sa semneze un acord de cooperare intre Municipalitatea Bucuresti si Lime Technology Network SRL. Firma se angaja sa puna la dispozitia cetatenilor Capitalei un sistem de tip Electric Scooter Sharing, cu 1.000 de trotinete electrice, parcari in format fizic si in format virtual, precum si implementarea unui sistem de management online care sa asigure functionalitatea proiectului.

In sedinta din 30 mai, CGMB a aprobat si incheierea unui acord de cooperare cu SC Hub Work SRL. Firma lansa proiectul FLOW in Romania, incepand cu un numar de 640 de trotinete si 320 de statii de incarcare, urmand sa ajunga la 640 de statii. Proiectul mai viza amplasarea statiilor de incarcare langa 13 statii de metrou.

Sursa foto: Facebook Wolf-e

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri