Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca va discuta cu premierul Viorica Dancila despre eliminarea accizei la combustibil si efectele unei astfel de masuri, potrivit Agerpres.

"Cu acciza aceasta la combustibil este o discutie in continuare. O sa-i spun si doamnei prim-ministru pentru a vedea exact forma cea mai buna, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie sa fie si ea dusa. Stiti foarte bine ca sunt o persoana, unii ar spune nu neaparat liberal, liberala in gandire, in sensul ca oricat ar incerca unii si altii sa-mi puna in carca taxe, impozite, adoptari contra mediului de afaceri, nu o sa reuseasca pentru ca totusi mediul de afaceri are o alta abordare si o alta perceptie", a declarat Eugen Teodorovici.

De asemenea, el a afirmat ca OUG 114 nu poate sa-i fie pusa "in carca".

Ministerul Finantelor declara, la inceputul lunii septembrie din 2018, la postul public de televiziune, ca va realiza o analiza si, pana la finele anului urma sa faca o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraaciza pe carburanti, lasand sa se inteleaga faptul ca ar fi in favoarea eliminarii taxei.

"O sa fie o discutie la nivel de Guvern....Va fi o propunere din partea noastra ca Minister de Finante vizavi de supraacciza. Pana la final de an o sa vedeti o propunere in acest sens....Vom face analize si vedem exact care este situatia. Dupa cum stiti bine, in Romania prima actiune este sa spui ca e un minus pe buget daca scoti o taxa, un impozit. Trebuie sa te uiti la efectul de runda a doua. Daca o astfel de masura poate produce in economie efecte pozitive, este foarte bine si va dau un exemplu foarte interesant legat de cresterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directiva europeana. Si chiar a fost o discutie in Guvern si nu va ascund acest lucru si doamna prim-ministru a decis amanarea unei astfel de masuri, ceea ce este foarte corect, pentru ca o crestere a ei chiar daca se aplica transportatorilor efectele erau in economie....Doamna prim-ministru intr-o sedinta de guvern de saptamanile trecute a decis sa nu luam o astfel de decizie, chiar daca i s-a invocat ca este o aliniere la o directiva europeana", a spus atunci Eugen Teodorovici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri