Incep exproprierile pentru legarea Centurii Oradei de Autostrada A3, care vor costa peste 22 de milioane de lei, urmand sa fie expropriate 551 de imobile, potrivit proiectului de hotarare de guvern publicat de Ministerul Transporturilor.

Exproprierea terenurilor pentru amplasarea lucrarii ,,Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei) – Autostrada 3 (Biharia)” va costa 22.296 mii lei, pentru o suprafata totala de 1.451.119 mp si un numar de 551 de imobile.

Imobilele proprietate privata sunt situate pe raza localitatilor Oradea, Santandrei, Biharia si Bors din judetul Bihor.

Pe 12 iunie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea legaturii dintre Centura Oradea si Autostrada A3 (Autostrada Transilvania), intr-un nod rutier, in apropiere de Biharia. Pe langa lucrarile de drum, vor fi lucrari hidrotehnice, la pasaje si poduri.

Lungimea totala a traseului este de aproximativ 18,96 km. Inceputul traseului drumului de legatura se suprapune cu actuala centura a municipiului Oradea pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe Calea Santandreiului pana la actuala intersectie giratorie dintre Calea Santandrei si Str. Ovidiu Densusianu. Sfarsitul traseului este reprezentat prin amenajarea unui nod rutier la intersectia cu Autostrada A3, intersectie prevazuta cu bretele de acces, denivelata pentru evitarea punctelor de conflict a curentilor de trafic de pe o artera pe cealalta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri