O vacanta reusita, de cele mai multe ori, presupune inchirierea unei masini intrucat va ofera posibilitatea de a descoperi locuri noi. Si, de ce nu, aceasta masina inchiriata sa nu fie una premium. Iata ce avantaje, dezavantaje si tarife sunt daca optati pentru inchirierea unei masini premium din Romania versus Europa de Vest.

In primul rand merita sa inchiriati o masina premium pentru vacanta nu doar pentru confort, ci si pentru faptul ca firmele de rent a car acorda o atentie deosebita intretinerii acestora. Nu sunt putine cazurile in care, fie si in strainatate, modelele non-premium sunt inchiriate cu diverse inconveniente: inchiderea centralizata nu mai merge din telecomanda, aerul conditionat nu face fata, scaunele sunt patate, etc. De aceea, este mai bine sa inchiriati un model premium.

Este mai simplu sa obtineti o oferta buna daca imprumutati o masina premium din Romania si aveti si garantia ca veti conduce modelul preferat. In cazul rezervarilor facute in online in strainatate sunt sanse foarte mari sa conduceti alt model decat cel pe care il doreati. Din diverse motive masina nu este disponibila, asa ca luati ce vi se ofera. De regula, in contract se specifica ca veti conduce acel model doar daca este disponibil in momentul sosirii, existand posibilitatea sa primiti alt model din clasa respectiva.

In piata de rent a car perioada minima de inchiriere este de 1 zi/24 ore, iar in cazul prelungirii perioadei de inchiriere, clientul este obligat a efectua plata anticipata.

Preturile din Romania practicate de firmele de inchirieri masini, de cele mai multe ori, sunt mai mici decat cele pe care le gasiti in strainatate, mai ales daca optati pentru o perioada mai mare de 7 zile.

Spre exemplu, un model BMW Seria 3 xDrive M Sport Edition poate fi inchiriat din Romania cu aproximativ 500 euro pentru 8 zile de la Bavaria Mobility, companie din grupul Automobile Bavaria. In strainatate, un BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes-Benz Clasa C costa cu 20-30% mai mult decat in Romania, potrivit ofertelor de pe Rentalcars.com.

Bineinteles, in functie de model, daca este cabrio, SUV sau o masina catchy de vacanta, diferentele de pret la rent a car in strainatate versus Romania pot fi si cu pana la 70% mai mari. Un MINI Cabriolet poate fi inchiriat la noi cu 55 euro pe zi, in timp ce in strainatate pretul depaseste in unele cazuri si 100 euro pe zi. Un alt avantaj al inchirierilor de masini din Romania este faptul ca puteti plati in lei.

Piata de rent a car din Romania s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani datorita antreprenoriatului, numarului de turisti straini in crestere si al executivilor din multinationale, care au fost relocati aici.

Trebuie sa mai stiti ca garantia pe care o lasati pentru masina poate fi negociata. Deci din nou, pare mai avantajos sa alegeti un autoturism din Romania intrucat asigurarile CASCO sunt mai ieftine decat in strainatate si prin urmare garantia pentru eventualele pagube poate fi mai mica.

Indiferent de unde inchiriati o masina, trebuie sa fiti atenti la eventuale defecte, o janta zgariata, un stop crapat, pentru ca in momentul in care predati masina vi se poate opri garantia pe acest motiv, fara sa aveti vreo vina. Orice plangere legata de starea autoturismului trebuie facuta imediat la primirea acestuia si trebuie mentionata in procesul-verbal, pe care partile il recunosc ca fiind proba suficienta pentru dovedirea oricaror daune ulterioare produse autoturismului.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont cand inchiriati un autoturism este ca acesta nu trebuie folosit de catre o alta persoana, care nu este mentionata in contract. Pentru a inchiria un model premium, varsta minima a soferului trebuie sa fie de 21 de ani, iar experienta de condus trebuie sa fie de minimum 2 ani de zile.

In concluzie, inchirierea unei masini din Romania poate fi mai avantajoasa decat in strainatate si va poate scuti de diverse probleme. In plus, stiti sigur ca nu mai depindeti de avion.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri