Noua generatie Opel Astra are emisiile de CO2 reduse cu pana la 19% comparativ cu modelul anterior, datorita caracteristicilor aerodinamice, precum si noilor motoare si transmisii.

Unitatile de 1,2-1,5 l cu 3 cilindri dezvolta o putere intre 77 kW (105 cp) si 107 kW (145 cp). Conform WLTP consumul mixt este 5,9-4,4 l/100 km, 139-117 g CO2/km.

Un arbore de echilibrare cu rotatie in sens opus montat in blocul motoarelor cu 3 cilindri amortizeaza vibratiile. Motoarele de baza sunt combinate deja standard cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza. O transmisie automata cu 9 trepte si schimbare lina a vitezelor este disponibila optional.

Cu o valoare de 0,25, Sports Tourer este unul dintre autovehiculele station wagon cu cel mai mic coeficient aerodinamic din lume, in timp ce varianta cu 5 usi este lider in clasa autovehiculelor hatchback cu un coeficient aerodinamic de 0,26.

Aceste repere in materie de aerodinamica au fost posibile datorita mai multor masuri, inclusiv utilizarea unui capac pentru compartimentul motor, a unor brate oscilante pe puntea spate sub forma de deflectoare si a unui obturator complet. Partea superioara si cea inferioara ale grilei radiatorului noului Astra se deschid si se inchid automat, in mod independent una fata de cealalta, imbunatatind astfel fluxul de aer in partea din fata. Optimizarea partii inferioare a caroseriei imbunatateste coeficientul aerodinamic prin reducerea turbulentelor.

Sasiul dinamic al modelului Astra a fost imbunatatit. Noile amortizoare sporesc confortul. Sasiul sport optional este prevazut cu amortizoare mai rigide, directie mai precisa si un brat Watts pe puntea spate.

Datorita tehnologiilor de reducere a emisiilor, cum ar fi filtrul de particule de benzina (GPF) si reducerea catalitica selectiva (SCR) pentru motoarele diesel, toate motoarele noi ale modelului Astra respecta deja standardul Euro 6d. Standardul strict de emisii va intra in vigoare in 2021 pentru toate autovehiculele noi inmatriculate. Motoarele pe benzina si diesel fabricate complet din aluminiu sunt echipate standard cu tehnologia Start/Stop ce reduce consumul de carburant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri