Spark, serviciul international de e-car sharing, intra pe piata din Romania pe 10 iulie cu o flota formata in totalitate din masini electrice.

Tarifele practicate de Spark in Bulgaria sunt de 0,15 euro pe minut, iar in Lituania de 0,17 euro pe minut. Spark va deveni concurent cu Pony in Bucuresti, care are un pret intre 1,2 si 2 lei pe minut.

„Pe masura ce nivelul de constientizare creste in randul oamenilor si schimbarile comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car sharing devine tot mai relevanta. Cererea pentru astfel de servicii si experienta acumulata de succesul SPARK in Lituania si in Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing si in Romania. Credem ca acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta orasele cu dezvoltare rapida, cum este si cazul Bucurestiului, sa devina nu doar mai moderne, ci si sa rezolve problemele cotidiene cu care se confrunta fiecare locuitor din marile orase, cum ar fi traficul ingreunat, poluarea aerului si nivelul de zgomot”, declara Nerijus Dagilis.

Cele mai recente studii de piata arata ca utilizarea unei singure masini a unui serviciu de sharing echivaleaza cu utilizarea a 14 masini personale in termeni de trafic, parcari si costuri. In plus, legislatia actuala permite utilizarea gratuita a parcarilor publice din Bucuresti de catre cei care au masini electrice.

SPARK este un brand international de e-car sharing din Europa. Compania privata „SPARK Technologies UAB” (Lituania) controleaza operatiunile SPARK din Lituania, Bulgaria si Romania. Fondatorul si CEO-ul companiei este Nerijus Dagilis, cel care a lansat serviciul in premiera in Vilnius, in 2016. Investitiile in dezvoltarea companiei au ajuns deja la aproape 10 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri