DaimlerChrysler, al cincilea producator mondial de automobile, a anuntat ca anul trecut vanzarile sale de camioane au crescut cu 1,4%, pana la nivelul record de 537.000 de unitati, precizand insa ca asteapta o scadere a pietii in acest an.

"Drept rezultat al noilor reglementari, ne asteptam ca pietele din regiunea NAFTA (North American Free Trade Agreement) si Japonia sa cunoasca scaderi in 2007, in timp ce cererea de pe pietele din Europa se va reduce doar putin", a declarat seful diviziei de camioane a DaimlerChrysler, Andreas Renschler. Regiunea NAFTA cuprinde SUA, Canada si Mexic, informeaza NewsIn.

"Insa datorita faptului ca ne concentram pe sectorul de baza al diviziei noastre si oferim clientilor nostri produse si servicii excelente, credem ca suntem pregatiti pentru a intampina aceasta provocare. in plus, estimam ca pietele isi vor reveni in 2008, pe fondul aplicarii noilor reglementari legate de emisiile de dioxid de carbon", a adaugat acesta.

Pe piata europeana a camioanelor, principalii rivali ai DaimlerChrysler sunt grupurile Volvo, MAN si Scania. DaimlerChrysler a produs, in 2005, 4,81 milioane de automobile si are peste 350.000 de angajati pe plan mondial. In Romania, DaimlerChrysler isi gestioneaza de la 1 ianuarie comercializarea propriilor marci, prin compania mixta DaimlerChrysler-Automotive Romania, infiintata anul trecut. In 2006, marcile DaimlerChrysler si-au gasit in Romania aproape 5.000 de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Un producator auto vrea sa concedieze 15.000 de angajati
Setari Cookie-uri