Conducerea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat in mod nejustificat evolutia unor proiecte, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, care a amintit ca a cerut demiterea din functie a sefului CNAIR, Narcis Neaga.

"Este foarte important ca avansul economic sa fie sustinut de implementarea proiectelor de investitii, atat de necesare pentru dezvoltarea economiei. Am primit o analiza detaliata a stadiului proiectelor de infrastructura, iar rezultatele nu au fost deloc multumitoare. Conducerea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat in mod nejustificat evolutia unor proiecte", a spus Viorica Dancila, marti, in debutul sedintei Executivului, scrie Agerpres.

Premierul a dat ca exemplu autostrada Sibiu - Pitesti, sectiunea 4, care "avea documentatia gata din luna mai a anului 2018", insa "actualul management a anulat-o si timp de mai bine de un an nu a facut niciun demers pentru promovarea investitiei".

"Un alt exemplu il reprezinta sectiunile 3 si 4 aferente drumului expres Craiova - Pitesti ale caror proceduri de proiectare si executie sunt blocate de catre CNAIR, desi documentatia este definitivata inca din anul 2017. Aceeasi conducere a CNAIR si-a asumat termene total nerealiste in cazul finalizarii proiectelor si a dezinformat cu privire la stadiul si evolutia unor investitii majore. Ma refer la deschiderea integrala a circulatiei pe autostrada Sibiu - Nadlac, precum si la realizarea a 180 de kilometri de autostrada pana la finalul acestui an", a precizat Viorica Dancila.

Prim-ministrul a punctat ca "blocajele si intarzierile inregistrate in evolutia proiectelor arata clar lipsa de interes pentru aceste obiective foarte importante pentru Romania".

"Din acest motiv am cerut demiterea directorului general interimar al CNAIR. Asa cum am spus, nu mai accept niciun fel de intarziere in implementarea proiectelor de investitii nici din partea autoritatilor si nici din partea constructorilor. Domnule ministru Razvan Cuc, am incredere ca va veti implica in continuare in monitorizarea atenta a proiectelor, astfel incat investitiile in infrastructura sa se realizeze in termene cat mai scurte", a transmis premierul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri