Michelin sustine implementarea unor teste pentru anvelopele uzate similare cu cele pentru anvelopele noi.

Multi constructori creeaza anvelope sigure pana la martorul de uzura (1,6 mm). Insa nimic nu interzice comercializarea de anvelope a caror performanta in ceea ce priveste distanta de franare se deterioreaza puternic pe masura ce sunt rulate. Aceasta lipsa de reglementare legata de minimul de performanta in stare uzata poate determina utilizatorii obisnuiti si profesionistii sa isi schimbe anvelopele inainte ca acestea sa atinga limita legala de uzura.

Unele performante se imbunatatesc pe masura ce anvelopa se uzeaza, de exemplu franarea pe uscat sau consumul de carburant. Pe de alta parte, franarea pe suprafata umeda este principala performanta de siguranta care se degradeaza in timp, cateodata foarte mult. Este deci o performanta legata de siguranta care ar trebui testata sistematic.

Obiectivul Michelin este sa se asigure ca fiecare consumator are informatii relevante despre performanta anvelopelor sale pe toata durata ciclului de viata a acestora. Acest obiectiv poate fi atins prin implementarea unui nou tip de test pentru anvelope uzate.

Pentru a garanta siguranta consumatorilor, in martie 2019, institutiile europene au introdus in reglementarile europene (General Vehicle Safety Regulation) principiul unui test pentru anvelope uzate, care ar trebui adoptat in toamna anului 2019.

In opinia Michelin, rezistenta la rulare si zgomotul ar trebui sa fie in continuare testate pe anvelopele noi, caci aceste performante se imbunatatesc pe masura ce anvelopa ruleaza.

Pentru anvelope noi, testarea franarii pe suprafata umeda masoara distanta necesara pentru a decelera un vehicul de la 80 la 20 km/h pe o suprafata de drum standard cu un strat de apa de 1 mm. In plus, acest test include cativa parametri foarte precisi cum ar fi coeficientul de frecare, temperatura ambianta etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri