Toate tichetele pentru persoane fizice disponibile in Programul Rabla Plus au fost epuizate pentru prima data in istoria programului, bugetul urmeaza sa fie suplimentat incepand din 15 iulie cu inca 15 milioane de lei.

Bugetul alocat initial pentru persoanele fizice, in valoare de 15 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 3 luni de la lansarea programului.

“Iata ca decizia Guvernului de a transforma Romania intr-un etalon al eco-mobilitatii, la nivel european, s-a dovedit una castigatoare. In premiera, in doar 4 luni de la lansare, bugetul programului Rabla Plus pentru persoane fizice a fost consumat in intregime, cu 334 de rezervari. Si pentru ca apetitul romanilor pentru masini curate este in crestere, am decis sa suplimentam bugetul Rabla Plus pentru persoane fizice cu inca 15 milioane de lei, incepand de luni. Ne dorim ca si aceasta noua alocare sa fie consumata pana la sfarsitul anului’’, a declarat viceprim-ministrul si ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.

In cadrul acestui program, romanii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar care sa nu reprezinte mai mult de 50% din pretul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.

In cazul achizitionarii unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursa de alimentare externa, cumparatorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare al autovehiculului. Acest tip de autovehicul hibrid trebuie sa genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).

De asemenea, accesarea Programului Rabla Plus nu este conditionata de casarea si radierea unui autovehicul uzat, insa prima de casare oferita in cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevazut de Programul Rabla Plus.

In cazul in care solicitantul caseaza o masina mai veche de 8 ani si decide sa achizitioneze un autovehicul nou electric, beneficiaza atat de prima de casare de 6.500 lei, cat si de ecotichetul de 45.000 lei. In situatia achizitionarii unui autovehicul electric hibrid plug-in, cumparatorul va incasa prima de casare de 6.500 lei si ecotichetul de 20.000 lei.

Sursa foto: Goodluz/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri