Daimler planuieste sa abandoneze clasa pick-up si sa scoata din productie modelul Mercedes-Benz Clasa X, pe fondul vanzarilor slabe si a scaderii profitului, scrie Automotive News Europe.

Mercedes-Benz a lansat modelul Clasa X in 2017 pentru a intra in segmentul in plina expansiune al pick-up-urilor de dimensiuni medii.

Din pacate, modelul Clasa X, realizat cu piese de la Renault, a strans in 2018 doar 16.700 de comenzi, desi a fost disponibil spre vanzare pe tot globul, in Europa, Australia, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii.

Mercedes-Benz Clasa X a imprumutat de la Renault motorizari, transmisii (manuala in 6 trepte si automata in 7 trepte), ambreiaj, cardan, punte spate.

Chiar de la inceput, Clasa X nu a reusit sa raspunda asteptarilor. Pretul sau, incepand de la 37.900 euro in Germania, a fost prea mare. Concurenta este foarte mare in acest segment, in care sunt prezente si modelele VW Amarok si Ford Ranger.

Mai multe rechemari in service au lovit de asemenea vanzarile, printre altele exista posibilitatea ca luminile pentru picioare sa se desprinda si sa se blocheze sub pedala de frana.

Ca parte a cooperarii dintre Daimler si alianta Renault-Nissan, Clasa X foloseste aceeasi platforma cu Nissan Navara si Renault Alaskan. Modelul este construit la fabrica Nissan din Barcelona, ​​Spania.

In februarie, fostul CEO Daimler, Dieter Zetsche, a abandonat planurile de construire a pick-up-ului pentru pietele sud-americane la o fabrica Renault-Nissan din Argentina.

La inceputul acestei luni, Daimler si-a redus prognoza de profit pentru a patra oara in 13 luni, deoarece a alocat mai multi bani pentru a acoperi rechemarile in service din cauza emisiilor poluante si a recall-urilor legate de airbagurile Takata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri