Primariile din 13 orase din Romania intentioneaza sa cumpere 330 de autobuze electrice, de diferite dimensiuni si 500-600 statii de incarcare pentru acestea.

Bistrita - 10 autobuze electrice

Primaria municipiului Bistrita a lansat in iulie o licitatie deschisa pentru achizitia a 10 autobuze electrice si statii de incarcare prin proiectul „Linia verde de transport public, utilizand mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma de poluare redusa”.

Potrivit anuntului de participare publicat pe platforma de achizitii publice, SICAP, valoarea totala estimata a contractului este de 14,4 milioane de lei fara TVA. Achizitia va fi finantata din fonduri europene prin Programul Operational 2014-2020.

Craiova - 46 autobuze electrice

Primaria Municipiului Craiova intentioneaza sa achizitioneze, prin licitatie, un numar de 46 autobuze electrice, valoarea fiind finantat din fonduri europene.

Primaria va mai achizitiona 46 statii de incarcare lenta si 11 statii de incarcare rapida, pentru care autoritatea contractanta a solicitat finantare nerambursabila, in cadrul a doua cereri de finantare, pentru doua proiecte.

Citeste si:
Topul marilor orase preocupate de reducerea poluarii
Care sunt orasele din Romania...

Brasov - 8 autobuze electrice

Transportul public din Brasov se va "inverzi" prin achizitia unui numar de 8 autobuze electrice, finantarea fiind obtinuta din fonduri europene, prin parteneriatul incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Cele 8 mijloace de transport public "verzi", alaturi de 3 statii de incarcare rapida si 8 statii de incarcare lenta, vor fi achizitionate in cadrul unei licitatii organizate in luna august 2019. Valoarea contractului este de 22,5 milioane de lei. Fondurile europene vor fi obtinute prin POR 2014-2020.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDARP) va achizitiona, in cadrul a sapte loturi, 131 autobuze electrice cu lungimea de cca 12 m, operabile in conditii de deal, 39 de statii de incarcare rapida si 131 de statii de incarcare lenta.

Iasi - 20 autobuze electrice

Transportul public din Iasi va avea 20 de autobuze electrice. Vor fi achizitionate si 6 statii de incarcare rapida si 20 de statii de incarcare lenta. Valoarea contractului este de 55,5 milioanede lei (fara TVA).

Citeste si:
New Kopel a devenit importator BYD in Romania
New Kopel a devenit...

Alexandria si Dr. Tr Severin - 13 autobuze electrice

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va achizitiona, prin licitatie, 13 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 10 m, mijloacele de transport ecologice fiind destinate transportului public urban din Drobeta Turnu Severin si Alexandria.

Tg. Mures - 47 autobuze electrice

Primaria Tg. Mures are doua proiecte privind achizitionarea unui numar de 47 de autobuze electrice, in parteneriat cu Ministerului Dezvoltarii Regionale. Dintre acestea, 32 au o lungime de 12 metri, iar celelalte 15, 10 metri.

Bucuresti - 100 autobuze electrice

Primaria Capitalei a publicat pe SICAP un anunt privind intentia de a achizitiona 100 de autobuze electrice, la o valoare totala estimata de 219.571.200 lei.

Primaria Capitalei a anunatat ca doi operatori economici - o asociere din Turcia si Germania si un reprezentant al companiei BYD din China - au depus oferte pentru furnizarea unui numar de 100 autobuze electrice si a statiilor de incarcare lenta.

Citeste si:
Alstom: Doar usile portpalier ar elimina 100% decesele la metrou
Alstom: Doar usile portpalier...

Suceava - 55 autobuze electrice

In municipiul Suceava vor circula 55 autobuze electrice din fonduri elvetiene, dintre care 40 mari si 15 mici; 35 de autobuze electrice printr-un proiect finantat din fonduri europene, dintre care 25 mari si 10 mici si alte 15 autobuze mari printr-un proiect derulat in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii.

Sibiu - 9 autobuze electrice

Orasul Sibiu intentioneaza sa cumpere 9 autobuze electrice, 3 statii de incarcare rapida si 9 statii de incarcare lenta intr-un contract de 25 milioane lei fata TVA.

Sighetu Marmatiei - 7 autobuze electrice

Municipiul Sighetu Marmatiei va cumpara 7 autobuze electrice, 2 statii de incarcare rapida, 7 statii de incarcare lenta, avand un buget de 19,375 milioane de lei (fara TVA).

Slatina - 8 autobuze electrice

Municipiul Slatina va achizitiona 8 autobuze electrice, 3 statii de incarcare rapida, 8 statii de incarcare lenta, intr-un contract de 22,5 milioane lei fara TVA.

Pitesti - 40 autobuze electrice

Municipiul Pitesti intentioneaza sa achizitioneze 40 de autobuze electrice, 11 statii de incarcare rapida, 40 statii de incarcare lenta.

Sursa foto: By Scharfsinn / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orasele care pun la cale transportul electric in 2019