Toyota Motor Comp, al doilea producator mondial de automobile,.ar fi interesata de un parteneriat mai extins cu grupul american Ford Motor Co, in cazul in care Ford va cere acest lucru, relateaza Reuters, citand declaratiile presedintelui Toyota.
Intentia producatorului japonez reiese din cotidianul nipon Nikkei de miercuri, care a publicat un interviu cu presedintele Toyota, Katsuaki Watanabe, anunta NewsIn.

Acesta a precizat pentru cotidianul nipon ca, daca cele doua grupuri ar forma o alinanta, aceasta ar urma sa se concentreze in special pe sectorul dezvoltariii tehnologice, admitand insa ca nu au avut loc nici un fel de convorbiri intre cele doua parti in acest sens.

Purtatorul de cuvant al Toyota, Shiori Hashimoto, a declarat ca inaltii responsabili ai companiei se vor intalni mereu cu reprezentatii altor producatori de automobile si vor analiza propunerile de alianta atunci cand acestea apar, insa japonezii nu vor accepta automat orice fel de colaborare.

Toyota a anuntat in decembrie ca presedintele consiliului de administratie al grupului, Fujio Cho, s-a intalnit cu directorul executiv al Ford, Allan Mullaly, insa cei doi nu au discutat posibilitatea formarii unei aliante. Aceste comentarii ale oficialilor Toyota au aparut dupa ce cotidianul nipon Nikkei a anuntat ca intalnirea dintre cei doi responsabili reprezinta primul pas al unor eventuale negocieri de parteneriat.

Analistii au declarat ca Ford, care se bazeaza pe linia sa de camioane si automobile de teren, ar avea mult de castigat de pe urma unui parteneriat cu Toyota, in cazul in care acest parteneneriat s-ar concentra asupra tehnologiilor de economisire a combustibilului si a altor tehnologii putin poluante..

Se estimeaza ca in cursul anului 2007 Toyota va depasi grupul american General Motors, devenind cel mai mare producator mondial de automobile, multi analisti fiind de parere ca in cursul anului curent Toyota va depasi grupul Ford in ceea ce priveste vanzarile din Statele Unite ale Americii, urmand a ocupa pozitia a doua in acest clasament.

Watanabe a mai declarat pentru cotidianul nipon ca Toyota intentioneaza sa vanda in Japonia automobile de dimensiuni mici, de pret redus, care au fost proiectate pentru pietele in curs de dezvoltare, avand in vedere ca cererea pentru automobilele de clasa mica este in crestere continua.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri