Ministrul bulgar al economiei Emil Karanikolov spune ca Bulgaria ramane interesata de noua fabrica Volkswagen, insa daca germanii aleg Turcia, atunci va incepe negocierile cu producatorul de masini Hyundai din Coreea de Sud, scrie Novinite.

Potrivit acestuia, in 2017 Bulgaria a trimis propuneri de parteneriat celor doi producatori de automobile. VW a fost primul brand cu care au inceput negocierile, in timp ce cu Hyundai au ramas in faza incipienta. Oficiali bulgari vor calatori in toamna in Coreea de Sud. „Sper ca vor fi anuntate investitii reale”, spune ministrul bulgar.

Karanikolov subliniaza, de asemenea, ca in Bulgaria sunt 250 de companii din sectorul auto, care au angajat 65.000 de persoane. "In urma cu zece zile, am avut o intalnire cu grupul auto cu premierul Boyko Borisov si ne-am propus obiective pentru a dubla dimensiunea industriei - cu aproximativ 120.000 de angajati in sector si aproximativ 500 de companii", a spus ministrul.

El a adaugat ca, chiar daca VW nu a ales Bulgaria, "sunt sigur ca multi dintre distribuitorii si subcontractantii companiei vor veni in tara noastra, avand in vedere ca suntem in UE si ca oferim conditii bune."

Karanikolov mai spune ca aeroportul din Dobroslavci a fost unul dintre terenurile oferite Volkswagen. Cu toate acestea, concernul german nu a fost de acord din cauza lipsei de apa suficienta.

Cu toate acestea, statul nu renunta la transformarea acestui teren. Va construi o pista pentru testarea vehiculelor autonome.

Ministrul a mai anuntat ca exista doua solicitari pentru construirea unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice in Bulgaria. "O companie, care este in stadiu avansat in dezvoltarea unui proiect, a fost interesata de cinci terenuri. In urma cu doua zile, acestia au trimis o scrisoare spunand ca sunt interesati de trei dintre acestea si au solicitat analize suplimentare", spune el.

De asemenea, o companie olandeza este interesata sa deschida in Bulgaria o fabrica pentru vehicule electrice, autobuze electrice si baterii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri