Lotul 4 Lugoj – Deva de pe A1, cu o lungime de 22 km, intre Soimus si Ilia, in judetul Hunedoara, a fost receptionat, dar nu poate fi deschis circulatiei, din cauza ca nu poate fi descarcat traficul, informeaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citata de Mediafax.

"Bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului auto de pe lotul 4, se afla pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi inceputa receptia din cauza ca nu au fost indeplinite conditiile tehnice necesare. Recomandarea ca receptia sa nu fie demarata pe lotul 3 a venit chiar din partea consultantului care a monitorizat santierul", se arata in comunicatul emis de CNAIR.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integranta a coridorului 4 Pan european (Rin- Dunare), iar pe traseul acestuia se afla Dealul Soimus. Antreprenorul acestui contract in valoare de peste 419 milioane de lei fara TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

CNAIR spune ca antreprenorul spaniol a refuzat receptia separat a unui sector de drum.

"In aceasta situatie, Antreprenorul spaniol (Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A.) a refuzat propunerea CNAIR de a receptiona ca obiect separat un sector care asigura accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulatiei intre Nodurile Soimus si Ilia", se precizeaza in comunicat.

Citeste si:
Autostrazile-promisiuni ale tarii: Cati kilometri s-au deschis in 2019
Retrospectiva sau drama...

CNAIR sustine ca nu este pentru prima oara cand Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva creeaza probleme din cauza calitatii slabe a lucrarilor.

"Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A a fost la un pas de rezilierea contractului in anul 2017 tocmai din cauza faptului ca a folosit materiale de slaba calitate si nu a respectat metodologiile de lucru, situatie care a dus printre altele la prabusirea, inca din faza de santier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m si o latime de 11 m", potrivit CNAIR.

La finalul lunii iulie, Ministerul Transporturilor transmitea ca circulaţia pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva va fi deschisă în maximum două săptămâni.

Citeste si:
Razvan Cuc, despre fisura aparuta la lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva
Ce spune Ministrul...
Sursa foto: Facebook Ministerul Transporturilor Romania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati kilometri de autostrada am putea avea in 2020?