Lotul 4 Lugoj – Deva de pe A1, cu o lungime de 22 km, intre Soimus si Ilia, in judetul Hunedoara, a fost receptionat, dar nu poate fi deschis circulatiei, din cauza ca nu poate fi descarcat traficul, informeaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citata de Mediafax.

"Bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului auto de pe lotul 4, se afla pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi inceputa receptia din cauza ca nu au fost indeplinite conditiile tehnice necesare. Recomandarea ca receptia sa nu fie demarata pe lotul 3 a venit chiar din partea consultantului care a monitorizat santierul", se arata in comunicatul emis de CNAIR.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integranta a coridorului 4 Pan european (Rin- Dunare), iar pe traseul acestuia se afla Dealul Soimus. Antreprenorul acestui contract in valoare de peste 419 milioane de lei fara TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

CNAIR spune ca antreprenorul spaniol a refuzat receptia separat a unui sector de drum.

"In aceasta situatie, Antreprenorul spaniol (Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A.) a refuzat propunerea CNAIR de a receptiona ca obiect separat un sector care asigura accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulatiei intre Nodurile Soimus si Ilia", se precizeaza in comunicat.

CNAIR sustine ca nu este pentru prima oara cand Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva creeaza probleme din cauza calitatii slabe a lucrarilor.

"Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A a fost la un pas de rezilierea contractului in anul 2017 tocmai din cauza faptului ca a folosit materiale de slaba calitate si nu a respectat metodologiile de lucru, situatie care a dus printre altele la prabusirea, inca din faza de santier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m si o latime de 11 m", potrivit CNAIR.

La finalul lunii iulie, Ministerul Transporturilor transmitea ca circulaţia pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva va fi deschisă în maximum două săptămâni.

Sursa foto: Facebook Ministerul Transporturilor Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri