Primarul general, Gabriela Firea, anunta ca lucrarile pentru obiectivul de investitii "Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea" vor incepe in data de 9 septembrie, durata de executie fiind de 24 de luni.

Intr-o postare pe Facebook, edilul general anunta ca a semnat cu reprezentantul Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrarilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract in valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro fara TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 de milioane de euro.

Primarul general a precizat ca noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, doua benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete (dublu sens, amplasata pe o sigura parte a arterei), trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila. Totodata, se va mai realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti), precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri. Primele lucrari vor fi de demolare.

"Proiectul incepe pe bulevardul Ghencea, de la terminalul tramvaiului 41, traverseaza intersectia cu str. Brasov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersecteaza cu principalele strazi si se termina la intersectia cu Centura Municipiului Bucuresti, intr-un nod intermodal. Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu nodul rutier de la Domnesti, care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizeaza legatura cu Centura Bucuresti", a mai precizat Firea.

Conform aceleiasi surse, procedurile de realizare a acestui obiectiv de investitii au fost demarate la inceputul anului 2018, iar in luna iunie a aceluiasi an a fost incheiat contractul intre Primaria Municipiului Bucuresti si Compania Municipala Dezvoltare Durabila, pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de executie. In septembrie 2018, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii.

"Noii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investitii Prelungirea Ghencea au fost necesari ca urmare a refacerii studiului de fezabilitate in acord cu noile conditii prevazute atat in Masterplanul pentru transport si trafic al Municipiului Bucuresti, cat si in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov", a mentionat primarul.

In luna ianuarie au fost aprobate in Consiliul General culoarul de expropriere, proprietatile necesare pentru a fi expropriate si valoarea acestora. Sumele pentru primele 50 de imobile au fost consemnate in conturi.

In martie, Primaria Capitalei a transmis, cu titlu gratuit, catre Ministerul Transporturilor - CNAIR documentatia tehnica, parte a studiului de fezabilitate, pentru realizarea lucrarilor la intersectia cu Soseaua de Centura, iar o luna mai tarziu a fost emisa autorizatia de construire. In iunie, Primaria Capitalei a primit oferta pentru executia lucrarilor de la Trustul de Cladiri Metropolitane, se arata in mesaj.

Sursa foto: Facebook Initiativa Prelungirea Ghencea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri