Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, aflat joi pe santierul Autostrazii Sebes-Turda, a reiterat ca vrea ca lotul 1, situat intre Sebes si Sintimbru, sa fie dat in circulatie pana la sfarsitul acestui an, lotul 2 fiind "mult mai inapoiat", motiv pentru care intentioneaza sa fie prezent aici saptamanal, cate doua zile, deoarece a constatat ca, in prezenta sa, se "anima" lucrurile, potrivit Agerpres.

"Lotul 1 se va da in circulatie", a afirmat ministrul Transporturilor, intrebat de jurnalisti daca tronsonul respectiv va fi dat in trafic pana la sfarsitul anului.

Razvan Cuc a mai spus ca ii va solicita premierului sa ii dea voie sa stea saptamanal doua zile pe santierul acestei autostrazi.

"S-au avansat lucrarile, dar intr-un ritm destul de mic, din punctul meu de vedere, si, in acest sens, cred ca o sa am o discutie cu doamna prim-ministru si o sa-i solicit ca doua zile pe saptamana, daca imi da voie, sa stau pe aici, pe loturile astea, sa vad exact cum se avanseaza cu mine la fata locului, pentru ca vad ca, de fiecare data cand vin pe santier, parca se anima, se energizeaza santierul si atunci o sa fie o energie continua pe tot parcursul saptamanii. Si de-asta o sa vin doua zile pe saptamana, sa stau propriu-zis in santier si sa vad punctele unde se lucreaza si cum avanseaza fiecare constructor, cu atat mai mult cu cat vreau sa ma tin de promisiune, in sensul ca ce mi-a promis constructorul, ca la sfarsitul lunii decembrie, la sfarsitul anului, acest lot, lotul 1, va fi dat in circulatie", a spus Razvan Cuc.

Potrivit acestuia, pe lotul 2, al carui constructor a fost amenintat in primavara cu rezilierea contractului, s-au modificat in "sens pozitiv" lucrurile.

Citeste si:
Contractul lotului 2 al autostrazii Sebes-Turda ar putea fi reziliat
Ministrul Transporturilor:...

"Am vazut ca s-au finalizat mare parte din structuri, ceea ce este imbucurator, dar la fel trebuie sa fie mult mai activi pe partea de terasamente ca sa finalizeze. Este mult mai inapoiat lotul 2 fata de lotul 1, tocmai de asta nici nu am marsat pe estimarea initiala facuta de fostul director de la CNAIR (Narcis Neaga n.r.), cand introducea si lotul 2 pentru a fi deschis la sfarsitul acestui an, dat in circulatie", a declarat ministrul.

Intrebat ce anume l-a nemultumit la finalul inspectiei, Cuc a raspuns ca, totusi, lipsa de mobilizare in punctele critice, mentionand ca ar fi dorit sa constate "o forfota mai mare".

"Asta nu inseamna, acum, ca trebuie sa avem sute de utilaje intr-un santier doar de dragul de a le avea in santier, ci sa si lucreze. Dar la punctele unde mai trebuie insistat, as fi vrut sa vad o forfota mai mare si o mobilizare mai mare. Dar voi veni aici, repet, si voi sta sa vad exact cum lucreaza. Doua zile pe saptamana asta imi propun sa fac, sa vin sa stau pe santier pe Sebes-Turda", a afirmat Cuc.

Citeste si:
Noi loturi de autostrazi vor fi gata inca din primavara, anul acesta
Loturile 1 si 2 din...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bilantul proiectelor de infrastructura in prima jumatate de an