Nokian Tyres lanseaza sistemul digital de monitorizare Intuitu, care face posibila colectarea datelor despre anvelope in timp real. Astfel, soferii vor avea acces la informatii mult mai rapid.

Management-ul flotei auto, diagnosticarea auto de la distanta, logistica bazata pe inteligenta artificiala, dezvoltarea unor autovechicule autonome si conectate la Internet sunt doar cateva exemple ale evolutiei digitale din lumea auto.

Nokian Tyres face acest prim pas catre un management digitalizat al anvelopelor. Nokian Tyres Intuitu doteaza anvelopele inteligente si senzoriale cu o aplicatie mobila care inregistreaza datele transmise de acesti senzori in timp real, informand constant soferul cu privire la date vitale, legate de presiunea si temperatura anvelopelor.

„Ne-am propus sa gandim tot acest sistem in termeni de plug&play (recunoastere automata). Pentru a avea acces la acest sistem, soferii trebuie doar sa achizitioneze un set de anvelope dotate cu senzori, sa instaleze aplicatia si apoi pot pleca linistiti la drum”, spune Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Tyres.

Initial, sistemul va fi disponibil pentru anvelopele destinate companiilor agricole si autoritatilor contractante. In timp, Nokian Tyres isi propune sa dezvolte acest sistem pentru intreaga serie de anvelope destinate uzului comercial.

Nokian Tyres Intuitu se bazeaza pe senzori IoT instalati in interiorul anvelopelor. Prima versiune a acestor senzori va transmite date legate de presiunea si temperatura anvelopelor, care vor fi stocate in aplicatia mobila. Sistemul nu necesita nicio modificare a vehiculului in sine, ci doar un set de anvelope dotate cu senzori si un dispozitiv mobil.

Sistemul Nokian Tyres Intuitu ajuta la prevenirea avariei anvelopelor si ii asigura pe soferi ca parametrii de functionare sunt intotdeauna optimi.

In 2018, vanzarile nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro si am avut aproximativ 4.800 de angajati. Nokian Tyres este listata la Nasdaq Helsinki.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri