Americanii de la IIHS, organism similar cu Euro NCAP, au realizat teste de siguranta pe Tesla Model 3 si au acordat ratingul de "top safety pick +”, fiind cel mai bun punctaj acordat unei masini, scrie theverge.com.

Celelalte modele Tesla, Model S si Model X, nu au obtinut acest calificativ. SUV-ul nu a fost niciodata testat.

Tesla Model 3 este cel de-al doilea autoturism electric care obtine un punctaj asa de bun. Audi E-Tron fiind primul care a primit acest calificativ, in august.

La fel ca Audi E-Tron, Model 3 a obtinut evaluari „bune” la toate categoriile, fiind cea mai buna distinctie pe care IIHS o acorda. Model 3 a trecut cu bine testele pe care Model S le-a picat. Model S a primit un calificativ acceptabil pentru faruri, dar si pentru un impact frontal pe partea soferului, in care s-a spus ca exista un risc moderat de ranire la piciorul stang.

De asemenea, sistemul automat de franare de urgenta Tesla a functionat bine, in conformitate cu IIHS, evitand coliziuni atat la testele efectuate la 20 km/h, cat si la 40 km/h.

Lipsa unei reprezentante oficiale in Romania face ca aceste masini sa nu poata fi cumparate prin Programul Rabla Plus, care ofera un bonus de 10.000 de euro la cumpararea unei masini electrice.

Tesla Motors a fost infiintata in 2003. Printre fondatorii sai se numara Elon Musk si Martin Eberhard. Denumirea firmei este data de catre numele inginerului si fizicianului Nikola Tesla. Actiunile companiei sunt detinute de catre investitorii Mountain View, Larry Page, guvernul din Abu Dhabi si Daimler. Pozitia de CEO in cadrul companiei Tesla Motors este detinuta de catre Elon Musk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri