Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International in Romania, a deschis a cincea statie de carburanti Rompetrol din municipiul Craiova. Investitia totala se ridica la circa 1,5 milioane dolari si asigura crearea a 15 noi locuri de munca.

„Noua statie face parte din strategia companiei de extindere a retelei de distributie la nivel national si consolidarea prezentei in puncte cheie pentru activitatea noastra, fiind a 11-a statie deschisa in acest an”, a declarat Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Prin dotarile si facilitatile oferite, noua statie Rompetrol se adreseaza in special locuitorilor municipiului Craiova, aceasta beneficiind de 3 pompe care ofera gamele de carburanti Efix si EfixS, AdBlue, servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilitati moderne de plata, dar si de restaurantul Hei.

Statia dispune si de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED care ii permite un consum redus de energie.

Cu un numar de 290 de angajati la nivelul judetului, compania opereaza pe plan local o retea de distributie carburanti formata din patru statii Rompetrol in Craiova, 11 statii Rompetrol Partner si 12 Rompetrol Expres in diverse localitati din Dolj. La acestea se adauga un depozit de carburanti in localitatea Almaj (la 20 km de Craiova), puncte de distributie butelii Rompetrol si 17 statii de alimentare auto cu gaz petrolier lichefiat.

„Odata cu finalizarea programului de modernizare a statiilor Rompetrol si a rafinariei Petromidia Navodari – cea mai mare unitate de profil din Romania si una dintre cele mai complexe din jurul Marii Negre, ne-am propus, ca directie strategica la nivelul Grupului, o consolidare si extindere a activitatilor noastre de retail din Romania, Bulgaria, Georgia si Republica Moldova. Craiova nu este doar inima Olteniei, ci si centrul nostru regional, unde detinem, pe langa reteaua Rompetrol, si un depozit conectat la infrastructura rutiera si feroviara, care ne asigura forta necesara dezvoltarii”, a declarat Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.

La nivel national, Rompetrol Downstream opera la finalul lunii august un numar de 940 de puncte de comercializare carburanti (statii proprii, statii Rompetrol Partner, statii Rompetrol Expres, baze interne de 9 si 20 de metri cubi), in crestere cu 70 de unitati comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La acestea se adauga si sase depozite de carburanti (Arad, Craiova, Mogosoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei si Zarnesti), dar si cele trei statii de imbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacau, Arad si Pantelimon).

Rompetrol Downstream impreuna cu Rompetrol Gas au reusit in perioada ianuarie - iunie 2019 o crestere cu 7% a cantitatilor totale de carburanti comercializati (benzina, motorina, GPL) pe plan intern. Evolutia a fost sustinuta si extinderea retelei de distributie, dar si de o crestere importanta pe segmentul NFR (non-fuel retail).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri