Austriecii de la Porr, constructorii lotului 1 Sibiu-Boita din autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, au adus pe santier primele utilaje, se anunta pe forumul de infrastructura peundemerg.ro.

"PORR a deschis santierul pe lotul 1. In dimineata aceasta am observat doua excavatoare si doua compactoare. Deja au excavat din solul fertil pe o distanta de 50 de metri", se anunta pe forumul citat.

Sectiunea 1 Sibiu - Boita are 14,15 kilometri. Constructorul desemnat este compania austriaca Porr. Costul proiectului se ridica la 613 milioane de lei (fara TVA). Termenul de realizare este de 12 luni pentru proiectare si 3 ani pentru executie. Contractul a fost semnat in aprilie 2019.

In martie, Ministerul Transporturilor a modificat indicatorii autostrazii Sibiu-Pitesti. Astfel, traseul actual are ca punct de inceput intersectia cu Varianta de ocolire a municipiului Sibiu la profil de autostrada. De asemenea, traseul pe acesta sectiune prezinta unele adaptari, pentru evitarea zonelor construite si a zonelor protejate, in special in zona Padurea Mohu si a localitatii Boita.

Date tehnice

Potrivit CNAIR, sectiunea 1 Sibiu-Boita reprezinta prima din cele 5 sectiuni ale autostrazii Sibiu-Pitesti, iar traseul ei va incepe din zona localitatii Selimbar (la intersectia cu centura Sibiu) unde va fi construit un nod rutier care va deservi toate fluxurile de trafic, la o viteza de proiectare de 50-100 km/h.

Autostrada va continua la vest de DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara, pana la km 6, in zona localitatii Vestem.

In continuare, traseul autostrazii traverseaza la vest comuna Talmaciu, precum si DJ 105G (Avrig-Marsa-Talmaciu-Sadu) pana in zona localitatii Boita, unde este prevazut un nod rutier care va asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7.

Traseul in aliniament va fi proiectat la o viteza de 100 km/h pe o portiune de 5 km (din cauza constrangerilor fizice din teren), iar pentru restul de 8 km din traseu se va asigura o viteza minima de proiectare cuprinsa intre 120 si 140 km/h.

Pe traseul Sectiunii 1 (Sibiu-Boita) vor fi construite 8 poduri si pasaje si doua noduri rutiere la intersectia cu drumurile nationale.

Autostrada Sibiu-Pitesti are o lungime de 123 de kilometri.

Sursa foto: Peundemerg.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri