Uber si-a marit numarul de angajati pentru a sprijini cat mai multi soferi parteneri in procesul de certificare, intrucat dupa 1 noiembrie vor avea accesul blocat in aplicatie.

"Uber a incheiat un parteneriat cu Fundatia Academia de Transport Intern si International astfel incat soferii parteneri sa poata obtine Certificatul Profesional pentru conducatorii auto, direct de la centru. Uber lanseaza astazi campania Ultima Zi #1Noiembrie, care include o serie de initiative gandite sa indemne soferii parteneri sa finalizeze procesul de autorizare, astfel incat sa nu aiba accesul blocat in aplicatie dupa aceasta data", se arata in comunicat.

Nicoleta Schroeder, Manager General Uber Romania, explica faptul ca „legislatia si normele adoptate la finalul lunii august prevad clar ca, dupa perioada de tranzitie care expira la 1 noiembrie, platformele precum Uber trebuie sa blocheze accesul soferilor care nu au finalizat procesul de licentiere. Daca nu vom reusi sa implementam schimbarile, atunci atat noi, cat si soferii, riscam amenzi sau pierderea licentelor”.

Managerul Uber spune ca daca noua legislatie ar intra in vigoare incepand de azi, peste jumatate din numarul total de soferi parteneri din Romania ar avea conturile blocate. O scadere drastica a numarului de masini disponibile inseamna un timp mai mare de asteptare pentru utilizatori.

„Multi dintre soferii parteneri aleg sa lucreze cu Uber sau sa livreze mancare prin Uber Eats pentru a-si completa veniturile familiei sau sa-si indeplineasca un anume obiectiv, cum ar fi plata unor vacante. In plus, avem date conform carora pentru o parte dintre soferi, Uber este principala sursa de venit, ceea ce ne responsabilizeaza si mai mult in a-i ajuta sa nu piarda nicio zi de activitate”, mai spune Managerul General.

Incepand cu 9 octombrie pana pe 1 noiembrie, inclusiv, toti soferii parteneri care au finalizat procesul de licentiere vor beneficia de un comision de 0% la cursele realizate in aceasta perioada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri