Peste 60 de amenzi in valoare totala de 54.000 de lei au fost aplicate, in Bucuresti, in primele 24 de ore de la intrarea in vigoare a noilor prevederi ale Codului Rutier, care sanctioneaza folosirea telefonului mobil la volan, potrivit Mediafax.

In urma verificarilor, politistii au aplicat 64 de amenzi.

Incepand de sambata, 12 octombrie, Politia aplica sanctiuni soferilor prinsi cu telefonul in mana la volan, atat celor care vorbesc la telefon, cat si celor care scriu mesaje, transmit live sau filmeaza.

In urma cu doua luni, Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta nr. 11 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementari a fost interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducator, in timpul conducerii vehiculului aflat in miscare.

Citeste si:
Codul Rutier din Grecia s-a schimbat. Romanii, extrem de precauti
Romanii care merg in Grecia,...

Nerespectarea acestei norme de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contraventie si este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, de la 6 la 8 puncte-amenda (in prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), si cu aplicarea sanctiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Sursa foto: Photo by Voicu Horațiu on Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce vor pati soferii agresivi. Pedeapsa aceasta ii va calma
Setari Cookie-uri