Volkswagen a amanat decizia finala privind construirea unei fabrici in Turcia, a afirmat marti un purtator de cuvant al producatorului auto german, pe fondul criticilor internationale la adresa operatiunilor militare derulate de Ankara in Siria si al temerilor legate de efectele potentiale asupra imaginii VW, transmite Reuters, preluat de Agerpres. Romania s-a aflat pe lista tarilor luate in considerare de producatorul german pentru constructia noii fabrici.

"Monitorizam cu atentie actuala situatie si urmarim cu ingrijorare actualele evolutii", a precizat oficialul VW.

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioara si membru al Consiliului de supervizare al VW, a declarat ca nu-si poate imagina ca producatorul auto sa faca o investitie, tinand cont de actualele circumstante.

"Am impresia ca punctul meu de vedere este impartasit si de alti membri ai Consiliului de supervizare al VW", a afirmat Weil, adaugand ca problema va fi discutata la mijlocul lunii viitoare, cand e programata o reuniune a Board-ului de supervizare.

"Sper foarte mult ca vom reveni la o situatie in care presedintele turc va realiza ca a luat-o pe un drum foarte periculos, iar directia trebuie schimbata rapid", a apreciat oficialul german.

Landul Saxonia Inferioara are un cuvant greu de spus la Volkswagen, detinand 20% din actiunile producatorului auto german.

Volkswagen a analizat mai multe posibile locatii pentru noua sa uzina din Europa de Est, inclusiv Romania, Serbia si Bulgaria, dar pana la urma grupul german a optat pentru Turcia.

Luna aceasta, in Jurnalul Oficial al Registrului Comertului de la Ankara, a fost publicat un anunt conform caruia Volkswagen si-a infiintat o subsidiara in provincia Manisa. Subsidiara - Volkswagen Turkey Automotive Industry and Trade Inc - se va concentra pe designul, producerea si asamblarea de automobile si camioane.

Anterior, o serie de surse din apropierea acestui dosar au declarat ca noua uzina Volkswagen din Turcia ar urma sa coste aproximativ 1,3 miliarde euro si va putea produce peste 300.000 de unitati pe an, printre care modelele VW Passat si Skoda Superb, care vor fi exportate spre Europa de Est. De asemenea, sursele au precizat ca noua uzina va avea aproape 4.000 de angajati la Manisa, in apropiere de Izmir, partea de vest a Anatoliei, iar lucrarile de constructie ar putea demara in 2020 pentru ca primele autovehicule sa iasa pe poarta in 2022.

Duminica, cancelarul german Angela Merkel a cerut "oprirea imediata a operatiunii militare" in Siria, in timpul convorbirii telefonice cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a informat un purtator de cuvant al Guvernului de la Berlin. In ciuda intereselor legitime de securitate ale Turciei, operatiunea ameninta cu stramutarea unei mari parti a populatiei locale, sa destabilizeze regiunea si sa reinvie organizatia extremista Stat Islamic, a adaugat oficialul.

Si SUA au impus luni sanctiuni tintite impotriva a trei ministri turci printr-un decret prezidential semnat de Donald Trump care vizeaza sa convinga Ankara ''sa inceteze imediat ofensiva'' in Siria, a anuntat administratia americana.

La randul sau, Congresul SUA ameninta ca va adopta rapid sanctiuni economice mult mai extinse impotriva Turciei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri