Nokian Tyres, producator scandinav de anvelope premium, lanseaza noi anvelope de iarna pentru autovehiculele sport si SUV-uri. Nokian WR Snowproof este cea mai noua gama de anvelope de iarna si este disponibila pe piata.

Nokian WR Snowproof este o noua anvelopa de iarna premium creata pentru a oferi siguranta, indiferent de conditiile meteorologice. Aceasta prezinta o combinatie exceptionala de aderenta si ofera soferilor o experienta de condus previzibila si echilibrata.

Anvelopa Nokian WR Snowproof ofera aderenta pe drumuri inzapezite si acoperite de lapovita – o caracteristica necesara si dorita de soferi. Aderenta ferma se bazeaza pe noul concept Alpine Sense Grip. In plus, compozitul unic din cauciuc Alpine Grip garanteaza performante excelente la temperaturi variate, in conditii de iarna dintre cele mai diverse.

„In aceasta anvelopa de iarna premium ecologica, fiecare bloc de rulare si striatie are un rol specific, oferind siguranta si confort in timpul condusului. Manevrabilitatea este echilibrata si usor de controlat, chiar si in conditii de drum neasteptate. Nokian WR Snowproof vine cu o rezistenta foarte redusa la rulare, ceea ce inseamna un consum scazut de carburant si emisii reduse,” explica Martin Drazik, Product Manager, Nokian Tyres Europa.

Noile anvelope sunt disponibile in categoriile de viteza Q (160km/h), T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) si W (270 km/h), iar dimensiunile acopera 55 de produse, de la 14 la 20 de inci.

O alta gama de anvelope de iarna este Nokian WR SUV 4, pneuri ideale pentru o senzatie de rulare controlata si previzibila. Anvelopa de iarna Nokian WR SUV 4 este special dezvoltata pentru posesorii de SUV-uri, asigurand cele mai bune performante pe zapada, lapovita si ploi abundente. Senzatia de rulare este controlata si previzibila atat pe carosabil alunecos, cat si pe asfalt curat, fie ca se ruleaza pe autostrada la viteze ridicate, in traficul urban aglomerat sau pe serpentinele din zonele montane. Aceasta anvelopa premium ofera o performanta exceptionala pe zapada, manevrabilitate sigura pe asfalt umed si uscat, precum si rezistenta la acvaplanare.

„Datorita caracteristicilor versatile pentru iarna, manevrabilitatii excelente si constructiei specifice SUV-ului, Nokian WR SUV 4 este anvelopa perfecta pentru iernile europene.”, completeaza Martin Drazik.

Anvelopa Nokian WR SUV 4 este disponibila in categoriile de viteza H (210 km/h), V (240 km/h) si W (270 km/h), iar dimensiunile acopera 57 de produse, de la 16 la 21 de inci.

Nokian WR A4 este anvelopa de iarna pentru masini sport. Aceasta imbina in mod optim manevrabilitatea extrem de performanta si aderenta solida pe timp de iarna, asigurand un condus echilibrat in cazul schimbarilor rapide de vreme. Nokian WR A4 dispune de un profil asimetric al benzii de rulare, care permite un condus precis si adaptat, atat pe drumuri uscate, cat si pe drumuri umede. Manevrabilitatea excelenta, indiferent de conditiile de vreme, se bazeaza pe mai multe inovatii. In cazul unei ninsori, anvelopa isi pastreaza aderenta pe straturile groase de zapada si lapovita. Nokian WR A4 are o rezistenta extrem de redusa la rulare, un consum imbunatatit de combustibil si emisii mai reduse decat competitorii sai traditionali.

„Proprietatile de siguranta ale Nokian WR A4, un campion al vremii capricioase de iarna, au fost ajustate la centrul de testare al Nokian Tyres „White Hell” din Ivalo, Laponia. Proprietatile anvelopei in conditii de ninsoare au fost optimizate cu ajutorul unei metode unice de testare a acvaplanarii, disponibile pe circuitul din Nokia. Proprietatile exemplare pe carosabil umed si uscat au fost perfectionate pe pistele de testare din Europa Centrala, in Germania si in Spania,” adauga Martin Drazik.

Aceste anvelope premium de iarna destinate vehiculelor extrem de performante sunt disponibile in dimensiunile de la 16 la 21 inci, iar categoriile de viteza sunt de la H (210 km/h) pana la W (270 km/h). Aceasta selectie versatila include si dimensiuni pentru vehicule electrice moderne, cum ar fi Tesla Model S.

Anvelope all season

Nokian Weatherproof este gama de anvelope all season potrivite pentru toate anotimpurile. Familia de produse Nokian Weatherproof ofera una dintre cele mai extinse game de pe piata central-europeana pentru segmentul All-Weather, fiind conceputa pentru soferii care au nevoie de o optiune sigura pentru zapada, dar care doresc sa conduca eficient si fara efort si in timpul verii.

Toate dimensiunile au simbolul fulgului de nea (3PMSF), care indica faptul ca anvelopele au fost omologate oficial pentru utilizarea pe timp de iarna. Familia de anvelope de iarna de inalta performanta Nokian Weatherproof pune capat etapei de schimbarea a anvelopelor in functie de anotimp, care ii incomodeaza pe soferi in fiecare primavara si toamna. Conceptul All-Weather de la Nokian Tyres imbina siguranta pe timp de iarna cu stabilitatea precisa a condusului si manevrabilitatea ferma.

Citeste si:

    „In testul pentru anvelope All-Weather, publicat recent si realizat la clubul auto german ACE Lenkrad, anvelopele Nokian Weatherproof au primit calificativul «recomandabil». ACE Lenkrad a evidentiat Nokian Weatherproof ca anvelope generale, cu performante ridicate in conditii extreme, pe drumuri inzapezite. Familia de produse Nokian Weatherproof este sigura la temperaturi scazute si ofera o aderenta puternica si o franare precisa chiar si pe zapada", a declarat Martin Drazik.

    In plus, banda de rulare are o durata lunga de viata datorata, in parte, uleiurilor naturale din compus rezistente la rupere. Cu un astfel de tren de rulare durabil, este garantat si un kilometraj bun de-a lungul anotimpurilor. Nokian Weatherproof ruleaza cu usurinta, generand astfel un consum mai mic de combustibil si mai putine emisii de CO2.

    Citeste si:

      Nokian Tyres dezvolta si produce anvelope premium pentru autoturisme, camioane si utilaje grele, pentru un condus fara griji in orice conditii. Lantul Vianor furnizeaza anvelope si service auto. In 2018, vanzarile nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro si am avut aproximativ 4.800 de angajati. Nokian Tyres este listata la Nasdaq Helsinki.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Cristian Gubandru
      Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Auto »



      Setari Cookie-uri