Premierul demis Viorica Dancila trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor si TAROM. Decizia vine dupa ce Daniela Madalina Mezei, sefa TAROM demisa marti, a dezvaluit ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut in ziua motiunii sa tina la sol mai multe avioane ale companiei, pentru ca unii parlamentari sa nu mai ajunga la vot.

"Premierul Viorica Dancila a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului inceperea unei actiuni de control la Ministerul Transporturilor si la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A., in scopul clarificarii aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Actiunea de control vizeaza activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent si are urmatoarele obiective:

1. Verificarea respectarii prevederilor legale privind regulile de guvernanta corporativa la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectarii prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de indeplinire, de catre Ministerul Transporturilor, a drepturilor si obligatiilor ce decurg din calitatea de actionar la TAROM SA", anunta Guvernul intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com.

"Am dispus de urgenta efectuarea acestui control care sa clarifice aspectele grave semnalate in mass-media. Este imperativ sa fie stabilit adevarul si sa ne asiguram ca au fost respectate prevederile legale. In cazul in care institutiile abilitate vor constata incalcarea legii, cei vinovati trebuie sanctionati", a declarat Dancila, citata in comunicat.

Daniela Madalina Mezei a afirmat, joi, ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut in ziua motiunii sa tina la sol mai multe avioane Tarom, pentru ca unii parlamentari sa nu mai ajunga la vot.

"Mi-a cerut sa tin avioanele la sol. Mi-a zis sa nu vina lumea la motiune, sa inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a inteles ca prin mandatul meu nu puteam sa fac asa ceva. Oamenii nostri, pilotii, sunt oameni liberi care nu stau sa raspunda comenzilor unui CEO. I-am spus ca nu voi face niciodata asa ceva", a declarat pentru HotNews.ro Madalina Mezei.

In replica, Razvan Cuc sustine ca Madalina Mezei minte, incercand astfel sa isi securizeze functia de director general. Totoata, ministrul spune ca daca afirmatiile ei ar fi adevarate, ar fi trebuit sa iasa public in acel moment si sa spuna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tarom: 6 directori care au dus compania la al 12-lea an de pierderi
Setari Cookie-uri