Temperaturile au coborat vizibil in toata tara, iar soferii incep deja sa se gandeasca serios la schimbul de anvelope. Frigul si ninsorile din octombrie sunt primele semne de care acestia trebuie sa tina cont.

Desi au toate premisele sa faca schimbul de anvelope de iarna din timp, majoritatea soferilor prefera sa astepte pana in ultimul moment, atunci cand service-urile auto, fie mari sau de cartier, au prea multe solicitari pentru a le face fata.

Solutia salvatoare? Gasirea unor anvelope potrivite online sau programarile facute din timp.

Siguranta pe primul loc

Desi legea este cea care ii obliga pe soferi sa faca schimbul de anvelope pentru a putea circula pe soselele din Romania, acestia se responsabilizeaza tot mai mult si inteleg ca nu pedepsele sunt motivul principal pentru care trebuie sa ruleze pe anvelope corespunzatoare. Siguranta lor, a pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic este cea mai importanta. Tocmai de aceea, romanii nu incearca sa pacaleasca pe nimeni si fac schimbul de pneuri in fiecare sezon. Recomandarea expertilor cantareste cel mai mult, impreuna cu recomandarile prietenilor si recenziile citite pe internet.

Desi nu toti conducatorii auto au un buget foarte mare pentru a cumpara anvelope premium noi, in magazinele online de specialitate se gasesc si variante mai prietenoase din punct de vedere al pretului care ofera performante satisfacatoare si care va tin in siguranta pe tot parcursul iernii. Veti putea gasi modele din cele mai variate, de la branduri cunoscute care sa satisfaca cerintele tuturor soferilor.

Magazine de anvelope: Online vs Offline

Exista o multime de magazine de anvelope care simplifica viata multor soferi. Cei din urma prefera sa se informeze in legatura cu anvelopele de care au nevoie ca mai apoi sa caute online cel mai bun pret pentru ele. Drept urmare, la service nu le ramane decat sa se faca schimbul rapid, cu procedurile de rigoare. Exista si cazul in care conducatorii auto comanda anvelope online chiar de pe site-ul service-ului care urmeaza sa efectueze operatiunea. Astfel, pot negocia un pret mai bun sau un serviciu bonus de care sa beneficieze la service-ul respectiv.

Daca sfatul mecanicului era singura sursa credibila de informare in urma cu cativa ani, astazi soferii pot alege intre zeci de modele online. Cine are de castigat? Toata lumea implicata.

Soferii se bucura de o oferta mai larga de anvelope de iarna ieftine dar eficiente, iar service-urile isi sporesc vanzarile in magazinele online fara a aglomera parcarea din fata magazinului.

Conducatorii auto nu trebuie sa-si faca griji nici in legatura cu depozitarea pneurilor vechi si uzate, pentru ca exista magazine de anvelope care pot oferi acest serviciu in baza unui contract simplu, cu costuri modice. Astfel, atunci cand are loc schimbul invers, ei pot reveni la setul precedent de anvelope intr-o maniera mult mai confortabila pentru ei.

O statistica a DRPCIV din octombrie 2017 spune ca peste 1,25 milioane de autoturisme sunt inregistrate numai in Bucuresti. O mica parte din soferi prefera transportul in comun pe timp de iarna si lasa masinile in parcare, insa marea majoritate este asteptata in saptamanile urmatoare la unul dintre service-urile autorizate pentru schimbul de anvelope.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri