Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (CFR Calatori) prezinta, in Gara Baneasa, cinci tipuri de vagoane modernizate la intreprinderile de profit din Romania, scrie Agerpres.

"Cele 5 tipuri de vagoane fac parte dintr-un numar de 54 de vagoane modernizate in anul 2019, la intreprinderile de profil din Romania, prin programul investitional derulat in regim propriu de catre CFR Calatori. Aceste vagoane au fost introduse in compunerea trenurilor de calatori si contribuie la cresterea capacitatii de preluare a traficului de pasageri cu peste 3300 de locuri, precum si a conditiilor de calatorie oferite", subliniaza reprezentantii companiei.

Capacitatea de preluare a industriei romanesti este de circa 80 - 100 de vagoane pe an in conditiile in care exista finantare.

La randul sau, directorul general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, prezent la eveniment, a spus ca pretul modernizarii unui vagon este de 500.000 de euro, iar unul nou costa 1,6 - 1,7 milioane de euro in conditiile in care au aceleasi dotari tehnice, confort sau durata de viata.

Adrian Vlaicu a mentionat ca din 2017 si pana in prezent cererea de transport feroviar de calatori a crescut si in concordanta cu aceasta cerere compania incearca sa majore capacitatea de preluare a calatorilor in trenuri.

Programul investitional din acest an va conduce la o crestere de peste 3.300 - 4.000 de locuri pe care va le va oferi in plus calatorilor fata de ce a existat pana in prezent. Intentia este ca, pentru mersul de tren viitor, in perioadele de extrasezon sa mizeze pe un parc activ de circa 1000 de vagoane de calatori, iar in cele de sezon parcul sa creasca cu peste 20%.

Adrian Vlaicu a spus ca in cursul acestui an compania urmeaza sa achizitioneze cateva mijloace de manevra moderne care vor permite manevrarea mai usoara a vagoanelor si a garniturilor.

"Din punct de vedere al activitatii comerciale urmeaza modernizarea intregului sistem de vanzare bilete, de gestionare a traficului de calatori in tren si de servire mai rapida a calatorilor la casele de bilete. Pe de alta parte, intentionam sa schimbam putin si imaginea pe care CFR Calatori o ofera in contactul cu publicul calatori si pe acest segment personalul in contact cu publicul calator va avea uniforme noi si tinute noi", a mai declarat Adrian Vlaicu.

Modernizarea unui vagon de calatori consta, de exemplu, in dotarea cu: instalatie de climatizare (incalzire, ventilatie si aer conditionat); sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atat in interiorul vagonului, cat si in exteriorul vagonului; cabina WC dotata cu WC vacuumatic ecologic; usi cu actionare electrica, cu multiple sisteme de protectie a calatorilor la urcare si coborare, precum si la deschiderile accidentale; statie de amplificare pentru transmiterea de anunturi facute de catre personalul de tren; bus de tren care permite transmiterea informatiilor in lungul trenului, informatii prioritare privind defectele accidentale aparute in parcurs; diagnoza centralizata a principalelor instalatii ale vagonului; tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalatii existente pe vagon.

Sursa foto: cfrcalatori.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri