Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca Guvernul lucreaza la introducerea unei taxe pentru masinile la prima inmatriculare, care va fi perceputa ca o taxa de poluare, noteaza Mediafax. El a sustinut ca Executivul trebuie sa se asigure ca masurile vor fi acceptate de Comisia Europeana, scrie Hotnews.ro.

„Trebuie sa fie perceputa ca o taxa de poluare si cuantumul taxei sa depinda de cantitatea de noxe care sunt eliberate in atmosfera. Formulele care au fost incercate au intrat in contradictie cu reglementarile la nivel european. Taxele indirecte trebuie sa respecte normele UE. Aceasta este taxa indirecta. Ea poate fi gandita si ca un impozit pe proprietate variabil, dar si aici exista riscul sa contravenim principiului ca o taxa depinde de valoarea unui bun si repet cand vom ajunge la o formula care sa fie acceptata la nivelul CE vom anunta”, a spus Ludovic Orban, la preluarea mandatului de ministru al Mediului de catre Costel Alexe.

Premierul a sustinut ca Guvernul vrea sa analizeze bine masurile care vor fi luate, astfel incat sa fie acceptate de Comisia Europeana.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: GVStefan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri