Autonom Services SA s-a finantat cu 20 milioane euro prin vanzarea de obligatiuni, cu maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% platibil anual. Obligatiunile urmeaza sa fie listate pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

“Am participat in ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de aceasta comunitate, mai ales dupa ce Autonom Services a fost nominalizata in programul Made in Romania in 2017 si, in acest context, am decis sa ne diversificam sursele de finantare si sa crestem astfel maturitatea medie a finantarilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piata de capital”, a declarat Marius Stefan, co-actionar si fondator al Grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services SA.

Emisiunea de obligatiuni a fost suprasubscrisa, avand o structura echilibrata a subscriitorilor, unde se regasesc atat persoane fizice, cat si investitori institutionali (fonduri deschise de investitii, banci, societati de investitii financiare, societati de asigurari). Acest lucru demonstreaza faptul ca exista interes din partea investitorilor locali pentru alternative de plasament in titluri de calitate listate la bursa din Bucuresti.

“Recomandam companiilor antreprenoriale sa isi indrepte atentia catre bursa, ca alternativa viabila de finantare a afacerilor lor”, a declarat Dan Stefan, co-actionar al Grupului Autonom International.

Plasamentul privat a fost intermediat de BRD Groupe Societe Generale, in calitate de Coordonator unic al tranzactiei, si de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de Manager.

Asistenta juridica a fost acordata de casa de avocatura RTPR Allen & Overy. „Obligatiunile sunt astazi optiuni din ce in ce mai convingatoare intr-un context in care pietele europene sunt inundate de lichiditati, iar randamentele intra in teritoriu negativ. Ca alternativa la finantarea bancara si vizand o baza diferita de investitori, obligatiunile se dovedesc a fi mult mai flexibile, daca sunt structurate adecvat”, a declarat Mihai Ristici, partener RTPR Allen & Overy.

Autonom Services SA este cel mai important jucator independent cu capital romanesc de pe pietele de leasing operational auto si rent-a-car din Romania. Aceasta dispune de o retea nationala de 44 agentii localizate in 33 de orase din Romania.

Autonom Services SA a achizitionat in iunie 2018 BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operational a Bancii Transilvania. Veniturile din exploatare consolidate conform IFRS pentru Autonom Services SA in 2018 au fost de 251,3 mil. lei, in timp ce in primul semestru din 2019, acestea s-au situat la 178,7 mil lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri