Compania indiana Tata Motors ar putea produce impreuna cu Fiat un automobil care va fi vandut pe piata indiana cu preturi incepand de la 100.000 de rupii (1.700) euro, incepand cu anul 2008, a scris cotidianul italian Il Sole 24 Ore, citand surse de la Tata Motors.

Oficialii de la Tata au spus joi ca accepta propunerea Fiat de a participa la proiectul "masinii de 100.000 de rupii", despre care indienii au oferit primele informatii in 2004. Indienii au spus ca implicarea Fiat nu va fi foarte mare, insa producatorul din Torino ar putea aduce imbunatatiri finale designului.

Cei de la Tata au spus ca deja au construit prototipuri ale vehiculului si au adaugat ca totul ar fi mers mult mai repede, daca Fiat ar fi decis sa se implice in proiect acum 4 - 5 ani. Masina ar urma sa intre pe piata in 2008, iar pentru inceput, productia anuala va fi de 250.000 de unitati.

Tata Motors, va realiza masina de 1.700 de euro (2.200 dolari) la o uzina a carei constructie a inceput pe 21 ianuarie in orasul Singur din provincia West Bengal. Tata spune ca a semnat contracte cu doua treimi dintre viitorii furnizori si a vorbit cu 60 - 70 de dealeri.

in decembrie 2006 cei doi constructori au format o companie mixta pentru a produce vehicule Fiat si Tata la uzina italienilor din orasul indian Ranjangaon. Cele doua companii au spus ca vor investi 665 milioane euro in aceasta cooperare din care vor iesi anual 100.000 de automobile si 200.000 de motoare.

Tata Motors, unul dintre cei patru constructori de automobile care au depus scrisori de interes pentru preluarea uzinei Daewoo, este cel mai mare producator indian de autoturisme si vehicule comerciale. Compania face parte din Tata Group, conglomerat format din 96 de companii cu venituri totale de peste 20 miliarde dolari in anul fiscal 2005 - 2006. Tata Group opereaza in sapte sectoare ale industriei si are fabrici in 40 de tari.

Tata Motors exporta si in Europa de Vest, iar in 2001 a cumparat o uzina de camnioane Daewoo din Coreea de Sud. in 2005, indienii au devenit proprietarii unei fabrici Nissan in Africa de Sud



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri