BMW Seria 8 Gran Coupe a fost prezentat la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, aflat intr-un proces de renovare. Muzeul isi are inspiratia in Munchen, Dimitrie Leonida fiind inspirat sa creeze un astfel de proiect in 1909, dupa ce a vizita faimosul Deutsche Museum din orasul bavarez.

Muzeul reflecta pasiunea didactica a lui Leonida, care in aceeasi perioada infiinta si prima Scoala de Electricieni si Mecanici din Romania. De altfel, intre exponatele muzeului se regasesc o serie de lucrari ale elevilor scolii, asa cum este o parte din Termocentrala Grozavesti sau o serie de proiecte de diploma din perioada interbelica, precum machete de motoare.

Concertul a fost organizat in spatiul in care sunt prezentate mai multe exponate auto remarcabile, asa cum este automobilul de curse Duesenberg (unul dintre cele opt modele construite vreodata) al faimosului pilot si inginer roman interbelic Jean Calcianu sau automobilul aerodinamic avangardist construit de Aurel Persu in 1923. Evenimentul BMW - SoNoRo isi doreste sa readuca in atentia publicului acest muzeu plin de poveste, aflat acum la finalul unui proces de renovare.

La finalul experientei, noul BMW Seria 8 Gran Coupe a fost dezvelit chiar de muzicienii SoNoRo. Acesta este singurul model din segmentul sau ce este derivat direct dintr-un automobil sport cu doua usi. Potentialul dinamic rezultat, dar si ampatamentul mai lung si reglajul sasiului specific modelului creeaza un echilibru unic intre performante sportive si confortul calatoriei pentru un gran tourer deosebit de dinamic.

Motorizari BMW Seria 8 Gran Coupe

Un set puternic de solutii tehnologice sustine performantele tipice marcii, ilustrate perfect de cifrele de acceleratie 0-100 km/h care se regasesc in intervalul 5,2-3,9 secunde in functie de motorizare.

Sunt disponibile trei propulsoare la lansare - cu sase cilindri in linie, diesel si benzina, si un V8 benzina cu doua turbine twin-scroll care acum dezvolta 530 CP si un varf al cuplului de 750 Nm. La interior, avangarda high-tech este continuata cu sisteme precum control prin gesturi, cel mai avansat sistem Head-Up Display din industrie, sofisticatul sistem de sunet Bowers and Wilkins, care pentru claritate foloseste membrane de diamant, sau ergonomicul sistem de control iDrive de generatia a 7-a.

"In Romania, BMW are privilegiul unor parteneriate de valoare. Acestea ne dau sansa sa prezentam, dincolo de datele tehnice si cifrele care definesc modelele noastre, si pasiunea care inconjoara si defineste BMW", a explicat Alex Seremet, Corporate Communication Manager BMW Group Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri