Ford Puma, model SUV fabricat la Craiova, are un pret de lansare de 16.500 euro cu TVA pana la finalul anului, pentru motorizarea de 1 litru benzina 125 CP EcoBoost, echiparea standard Titanium. Pretul de pornire fara discount este de 20.200 euro cu TVA.

"Primele unitati Ford Puma vor fi livrate la jumatatea lunii ianuarie. Comparativ cu Ford EcoSport, noul Ford Puma costa cu 2.000 euro mai mult", a declarat Cristian Prichea, director general Ford Romania – Compania Nationala de Vanzari.

Ca tinta de vanzari, Ford Romania se asteapta ca in 2020 sa livreze 4.500 de SUV-uri pentru a avea o cota de piata de 14% din segmentul B. Din acest volum, 2.500 de unitati vor fi Ford Puma si 2.000 de unitati vor fi Ford EcoSport.

Modelul Ford Puma ar putea ajunge pe locul doi in top 10 cele mai vandute SUV-uri din segmentul B. In prezent, in clasamentu pe primele 3 locuri sunt Dacia Duster, Ford EcoSport si Suzuki Vitara.

Tehnologiile disponibile in standard pe Ford Puma sunt: scaune fata cu suport lombar si masaj, incarcare wireless pentru smartphone-uri, faruri cu tehnologie LED, precum si multe tehnologii de asistenta a soferului, cum ar fi Active City Stop, Lane Keeping Aid, Active Cruise Control.

Ford Puma mild hybrid

Oferit cu tehnologia EcoBoost Hybrid de 48 de volti, noul Ford Puma este primul vehicul hibrid fabricat in Romania, alaturandu-se astfel gamei de SUV-uri si de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge si noul Explorer Plug-In Hybrid.

Modelul mild hybrid are un pret de lista de 20.750 euro si de 17.000 euro cu TVA prin oferta de lansare. Din acest pret, prin Programul Rabla, pretul scade cu 2.000 euro.

Ford Puma are si cel mai mare spatiu de incarcare din segment, de 456 litri, daca luam in calcul si Ford MegaBox (spatiul utilizat de alte branduri pentru roata de rezerva).

Ford Puma este disponibil in acest moment in trei variante de echipare: Titanium, Titanium X si ST-Line X. Incepand cu februarie 2020 va fi disponibila si varianta de echipare ST-Line.

Pe lista de motorizari sunt variante Ford EcoBoost de 1.0 litru , produs la uzina Ford de la Craiova, iar din luna mai a anului viitor, se poate opta si pentru versiunea diesel de 1.5 l EcoBlue.

Ford Puma este produs exclusiv la uzina Ford din Craiova, alaturi de modelul Ford EcoSport, fiind pentru prima data de la preluarea uzinei din Craiova in 2008 cand se fabrica in paralel doua vehicule. Volumele anticipate de productie pentru modelele EcoSport si Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule sa lucreze in trei schimburi.

Pentru introducerea in productie a noului Ford Puma, Ford a investit 200 de milioane de euro, astfel ca investitia totala a Ford la Craiova se ridica la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei in 2008.

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa in Europa pana in 2024, din care 8 vor fi lansate in anul 2019. La inceputul acestui an, Ford a anuntat ca fiecare nou autoturism pe care il va lansa va include o optiune electrificata - mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric - oferind una dintre cele mai cuprinzatoare game de optiuni electrificate pentru clientii europeni. Ford se asteapta ca motoarele electrice sa reprezinte mai mult de jumatate din vanzarile de autoturisme ale companiei pana la sfarsitul anului 2022.

In prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vandute in Europa este SUV, iar vanzarile au crescut cu peste 19% in 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri