Elon Musk a spus pe Twitter ca prima fabrica Tesla din Europa va fi construita langa Berlin. Aceasta este cea de-a patra fabrica dupa cele din Nevada, New York si Shanghai.

Americanii au efectuat inspectii in vara in Germania, in Saxonia Inferioara si in Renania de Nord-Westfalia.

In iunie, CEO-ul Elon Musk a numit Germania ca fiind „prima alegere pentru o gigafabrica in Europa”, raspunzand la un tweet unde a fost intrebat daca Tesla isi va face o fabrica in tara.

"Poate ca la granita germano-franceza are sens, in apropierea tarilor din Benelux", a spus Musk.

Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei, are avantajul de a fi la granita cu Olanda si Belgia, in timp ce Saxonia Inferioara este la frontiera cu Olanda.

Se preconizeaza ca Europa va fi a doua mare piata pentru masinile electrice in urmatorul deceniu, dupa China.

Tesla incepe livrarile in Romania

Compania Tesla a anuntat pe Twitter ca modelele sale pot fi comandate in Romania, Polonia, Ungaria si Slovenia. Preturile modelelor Tesla pornesc de la 40.000 euro pentru Model3, de la 70.000 euro pentru Model S si de la aproape 80.000 euro pentru Model X.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri