Masinile electrice sunt acum mai atractive decat modelele diesel, reiese dintr-un studiu realizat de britanici. Circa 22% dintre respondenti ar prefera sa cumpere o masina electrica, in timp ce 19% dintre subiecti ar fi interesati de un autoturism diesel.

Mai mult de o cincime dintre soferi spun ca energia electrica este forma lor preferata de propulsie pentru o masina. Studiul a fost realizat de DrivingElectric.com pe mai mult de 7.200 de soferi, scrie Motor1.

In ceea ce priveste masinile hibrid, combinate cu motoare pe benzina sau diesel, cererea pentru acestea a crescut cu 2% fata de alti ani, pana la 16%, fiind in continuarea mai mica decat pentru diesel.

Masinile pe benzina sunt in continuare pe primul loc in topul celor mai cautate motorizari, 37% dintre respondenti optand pentru un astfel de propulsor. Comparativ cu un alt studiu, cererea pentru masini pe benzina a scazut cu 6% anul acesta, de la 43% in 2017.

De ce isi doresc soferii o masina electrica? Ei spun ca masinile electrice sunt mai confortabile si au un cost mai mic de folosinta.

Mai multi respondenti au spus ca ar prefera sa treaca de la o masina pe combustie la una electrica, decat sa aiba o masina hibrida intre timp. Declaratia este sustinuta de alte studii, care au aratat ca interesul pentru masinile hibride s-a schimbat cu greu in ultimii doi ani.

Clasamentul celor mai vandute masini dupa motorizare:

  1. Masini pe benzina 37%
  2. Masini electrice 22%
  3. Masini diesel 19%
  4. Masini hibrid 16%
  5. Altele 6%

Foto: Estrada Anton

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri